Sizzix och Tim Holtz Matchbox

Ibland när jag pysslar så är egentligen inte målet det viktiga. Det är som för många andra, resan dit. Att bara pyssla, skapa, kladda, klippa, limma och allt annat är i sig så avkopplande att slutresultatet inte alltid är så man tänkt sig. Men vad gör det!

Tändsticksaskar är en bra storlek att pyssla med, lite lagom pilligt, man använder både papper, färg och dekorationer om man vill. Asken kan ju sen användas som presentask till ett smycke eller varför inte själv fylla den med något kul pyssel.

Såklart kan man använda en färdig ask, men roligare att skapa en egen, då kan man ju använda vilket papper man vill. Och såklart kan man säkert mäta ut exakta mått och bigningar, men varför det när det finns en sån fiffig dies till det!

Tim Holtz har designat för Sixxiz en matchbox, det är en sk Bigz die, och är inte något som finns i ordinarie sortiment, men maila bara till anna@pyssloteket.se så kan hon ta hem till dig.

Efter att man stansat ut delarna så är det bara att följa de redan markerade biglinjerna, vika ihop och gärna förstärka vikningen med en bonefolder/bigare. Du kan använda dubbelhäftande tejp eller lim. Det är en smaksak.

Sen är det dags att dekorera. Jag valde till just den här att grunda med en härligt krämig och väldigt guldig färg från Prima/Finnabair. Den har en grym guldig nyans! Jag är inte så noga med täckningen då jag ändå ska dekorera vidare.

Vidare så ville jag göra asken lite rostig i sin look, så jag har duttat med olika pastes från Prima/Finnabair.
Jag ha använt både röd, brun, turkos och även en bronzemetallic färg.

Här nedan är det färdiga resultatet. Jag har dekorerat med några ephemeras från Tim Holtz.

I själva asken valde jag att dekorera som en liten skatt. Ni vet när man var liten och la det finaste man hittade i små askar. Den känslan hade jag när jag gjorde denna. Fjärilen är en gammal rackare från gömmorna som jag dekorerat med glitter och metallic flaket från Prima/Finnabair. Det som fjärilen vilar på är bubbles från Tim Holtz och glaspärlor som jag färgat med alkohol inks.

Här är en annan ask jag gjorde i samma veva, den här är dekorerad med massor av olika ephemeras och dekorationer, de flesta från Tim Holtz. De små skruvarna är enkelt gjorda genom att knipsa av små skruvar med en kraftigare avbitare och sen gjorde jag en försänkning i asken och limmade dit skruvskallen.

Kom just på en kul grej att göra till någon tillställning. Inbjudningskort eller varför inte placeringskort av tändsticksaskar! Ja jag måste nog göra några fler!

Här är ett urval av allt jag använt.

 

Pyssla lugnt!

/Katti

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar