Stämpla hälsningar med ord du inte har

Det där har väl alla kortmakare råkat ut för. Man har kommit på en så himla bra idé till det där stämpelsetet man just köpt men just den texten finns inte med i setet. Så var det för mig med Lawn Fawns nya Beary rainy day. Jag kom direkt att tänka på den gamla klassikern ”Singing in the rain” och tänkte, det här måste ju gå att lösa (utan att helt behöva gå över till ett bokstavs-set eller stickers/thickers). Bara för att ni ska hänga med på ”vart jag är på väg” så tänkte jag visa en bild på det slutgiltiga resultatet och sedan gå in mer i detalj på hur jag skapat texten:

Produkterna jag använt här är alla från Lawn Fawn;

Stämplar; Beary rainy day, Virtual friends add-on, Hay there

Dies; Beary rainy day dies, Henry’s ABCs, Simple puffy cloud frames, Stitched rectangle och Hero Arts Infinity dies rectangles

Distress oxide inks; Tumbled glass, Salty Ocean, Blueprint sketch

Övriga produkter; Flower market 6×6 mönsterpapper, Chunky glitter, Glue tube, alkoholbaserade pennor

För att stämpla texten ”Singing in the” så behövde jag gå igenom mina gömmor och se vad jag hade för existerande stämplar. Visade sig att jag inte hade något ”singing”, kunde dock komma fram med både ”in” och ”the”. Det man behöver göra då är att hitta en text som har alla bokstäver man behöver för att skapa ordet man vill ha. Jag hittade setet Virtual friends add-on som hade ordet ”Sending”. Det innehåller alla bokstäver för att kunna skapa både ”singing” och ”in” så det fick det bli. I stämpelsetet Hay there, hittade jag texten ”Hay there” som jag då kunde ta ordet ”the” ifrån.

Man kan göra den här tekniken både med ett vanligt akrylblock och sin stämpel men det absolut enklaste är att använda sig av ett stämpelverktyg som Misti. Då vet man att man stämplar på rätt ställe, i rätt höjd, och kan stämpla om, om det skulle behövas. Det man behöver mer är sin stämpeldyna och lite washitejp. Dags att skrida till verket:

  1. Placera din kortpanel i Mistin. Lägg den inte i hörnet utan mer i mitten så att du enklare kan flytta paneln fram och tillbaka och passa in bokstäverna där du behöver dem. Då slipper man flytta sin stämpel utan kan endast flytta pappret man stämplar på. I och med att man lägger det dikt an mot en sida så kommer texten alltid att komma på samma höjd.
  2. Placera din första bokstav där du vill börja din stämpling.
  3. Tejpa för de bokstäver du inte vill få någon stämpelfärg på. Färga sedan in de bokstäver du vill stämpla
  4. MYCKET VIKTIGT!! Ta bort washitejpen INNAN du stämplar

5. Dags att flytta ditt papper så du kan stämpla nästa del av ordet ”singing”. Bokstäverna ”ing” ska komma direkt efter ”s” så placera pappret och ”måtta” flera gånger innan du färgar in stämpeln så du vet att du får rätt avstånd.

6. Använd washitejp och skydda de delar du inte vill färga in.

7. Ta bort washitejpen innan du stämplar!

8. Nu har du fått till ordet ”sing”. Bara att flytta pappret en gång till och upprepa ”ing” så har du fått till ”singing”.

Det är väldigt viktigt att du torkar rent stämpeln mellan VARJE stämpling. Det är OCKSÅ väldigt viktigt att stämpeln är HELT torr innan du stämplar nästa omgång så du inte får några fläckar där du inte vill ha dem. Jag brukar använda Lawn Fawns Stamp shammy för att torka mina stämplar. Jag torkar sedan ”torrt” med hjälp av fingrarna. Är man osäker på om stämpeln är torr så kan man stämpla mot en bit skräppapper och se så att det inte blir något avtryck innan man går vidare och färgar in stämpeln.

Efter jag fått dit ordet ”Singing” så är det nu dags för ordet ”in”. Det finns ju som en del i ordet ”Sending” så det är bara att flytta pappret till rätt position, se till att du även får med ett mellanslag och sedan göra på samma sätt som ovan med washitejp. Ordet ”the” fanns i ett annat stämpelset. För att få detta på samma höjd som resten så la jag stämpeln över den andra texten, såg till att den låg rakt och att bokstäverna ”the” hamnade på rätt ställe. Sedan var det bara att plocka fram washitejpen och köra på samma sätt som tidigare.

Och så där, där har vi nu ”Singing in the”…. Dags för att få dit regnet också 😉

Här använde jag mig av det nya alfabetet som heter Henry’s ABCs och skar ut ur en panel jag gjort med olika distressprodukter.

Jag ville testa en teknik som jag sett Lawn Fawn designer Jenn Shurkus göra där hon glittrar halva bokstaven med glitter. Jag skar ut mina bokstäver och använde sedan Lawn Fawns glue tube och la lim på halva bokstäven. Sedan var det dags att hälla Chunky glitter över. Snåla inte med glittret, häll dit ordentligt, du kan alltid hälla tillbaka det som blir över i burken!

Man ska försöka att inte ta på glittret för mycket (blir väldigt statiskt) men man måste ju få det att fästa ordentligt i limmet så jag trycker lite försiktigt på glittret med fingret. Jag lyfter sedan ur mina bokstäver ur glitterhögen med en pincett (för att röra så lite som möjligt med fingrarna). Slutresultatet blir väldigt glittrigt. Det glitter som blir över heller du helt enkelt tillbaka i burken.

Bokstäverna limmade jag sedan direkt på mitt kort. Vi tar kortet i repris nu efter alla teknikbilder;

Sedan ville jag även visa ett bonuskort, gjort med liknande produkter baserat på när mina barn fick sina första paraplyer. Vad gör man med dem, jo, har fäktningsmatch givetvis;

Hoppas ni blivit inspirerade att se på era texter med lite nya ögon samt kanske även vill prova på att glittra era kort lite extra.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Stämpla hälsningar med ord du inte har

    […] Därifrån var det enkelt. Jag skar ut en s.k. Cover die, också den en beställningsvara från Altenew (Layered Geo Cover Die A). Om du är intresserad av att beställa dessa från Altenew mejlar du varans namn eller länken från Altenews hemsida till anna@pyssloteket.se så kollar hon pris och tillgänglighet till dig. Eftersom den var genombruten tänkte jag att det vore läckert med ytterligare en inramning i bakgrunden. Därför skar jag, i mörk grönt papper ut, en rektangel som var ca 0,5 cm bredare än den första ramen och gjorde ett hål i den med Lawn Fawns Reverse Scalloped Circle Window – en av mina mest använda dies från Lawn Fawn. Dessa fäste jag sedan på en kortbas, monterade blomman på och använde dies för namn och ålder. Siffrorna är Altenew Bold Numeral Die. De små är ett utgånget alfabet från My Favorite Things. I butiken finns just nu Bennet Alphabet från Memory Box. De är något större men ett riktigt fint typsnitt. Annars kan du höra med Anna om det inte finns andra mindre från just Memory Box som hon kan ta hem. Se till att ha ett par olika storlekar och typsnitt – det är väldigt användbart. Kika bara på hur Marianne tänker kring användandet av alfabets-dies i hennes blogginlägg tidigare i veckan. […]

Lämna ett svar