Altra en låda -med mixed media

Dagens blogginlägg är inspirerat av den härliga moodboard som DT-Katti skapat för april, där jag utöver färgerna orange, turkos och brunt fann inspiration av kugghjul och fjäril. Häng med!

Jag har använt en gammal chromecastlåda som jag altrat. Ett litet tips är att spara lådor från teknikpryttlar som hamnar i hemmet, de är ofta stadiga och lätta att klä och dölja loggor mm. Altrade blir de en vacker låda till ett presentkort eller annan gåva, ja du fattar 🙂

Min låda fick kläder av vit cardstock för att dölja lite loggor och text. Sedan målade jag lite oregelbundet med Dina Wakleys: acrylic paint. På detta fäste jag Dina Wakleys tissuepaper med Primas: soft matte gel.

Medan lådan torkar ägnar jag mig åt den stora dekorationen: fjärilsstämpeln från Visible image. Stämplar upp den på cardstock och klipper ut den med sax. Sedan ”duttar” jag på färg av: Distress Paint: crackling campfire, Dina Wakley: acrylic paint turquoise och Primas: Metallic Acrylic Paint Rustic Brown. Även lådan får samma ”duttar” med färg. När fjärilen torkat embossar jag den med clear embossingpulver.

När jag är nöjd med färgerna på lådan tar jag en Tim Holtz stencil och gör siffermönstret med Primas heavy gesso och en palettkniv. Kugghjulen hittar jag i mina gömmor och målar de i samma bruna metallicfärg som asken fått duttar av. Lite ostduk får även pryda asken när jag fäster dekorationerna.

Tack för att just du tittade in!

Önskar dig en härlig söndag!

// Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar