Hur du kan hålla koll på alla Tim Holtz-produkter

Är du som jag och har en mängd med olika produkter från designern Tim Holtz? Hos mig så trängs det allt möjligt från stämpeldynor, sprayer, re-inkers, stämplar, dies och mixed media-prylar. Hur ska man hålla reda på vad man faktiskt har (och vad man villhöver)?

Förra året så introducerade Tim Holtz ett verktyg som ska kunna hjälpa till där; The Index. (Detta ersatte det förra verktyget man hade som var app-baserat för mobiler.) The Index är helt enkelt en webb-baserad katalog över hela hans sortiment, som finns på hans hemsida, där du kan skapa ett konto och göra en inventering av dina grejor och vad du villhöver.

Detta har varit till ovärderlig hjälp för mig för hur många gånger har man inte stått i butiken och funderat över;

  • ”har jag den här färgen av Distress Ink”?,
  • ”vilken re-inker var det jag behövde nu igen”?,
  • ”vad hette det där stämpelsetet som var så snyggt som jag såg på det där lajvet som jag villhövde”?

Genom att använda mig av The Index så har jag dels fått koll på det jag faktiskt har, men även fått koll på det som jag både behöver och villhöver. Förra gången jag var inne på Pyssloteket så  använde jag det faktiskt som shoppinglista, direkt från min mobil, och kunde direkt uppdatera min lista medans jag köpte. Väldigt smidigt.

Hur fungerar det då undrar du kanske…? När det här nya verktyget introducerades så gjordes det givetvis en live som berättade om dess alla fördelar samt ett långt illustrerat blogginlägg som du kan läsa om här. Här tänkte jag berätta lite om det samt visa några favoritfunktioner.

Verktyget är alltså webb-baserat, så du behöver tillgång till en webbläsare för att kunna använda det. På dator, mobil eller padda spelar ingen roll. För att komma igång, surfa till timholtz.com/products. Under fliken produkter så ser du alla de olika varumärken han designar för; Ranger, Stampers Anonymous, Idea-logy, Sizzix, med flera. För att komma igång med din egen samling så klickar du på fliken Inventory och skapar där ett konto. När kontot väl är skapat så är det dags att logga in, gå till fliken Products och lägga till produkter som du har (eller villhöver).

Bredvid varje produkt så finns det tre ikoner; en check, ett hjärta och två pilar. Checken visar att du har produkten, hjärtat visar att du vill ha produkten och de två pilarna gör att du kan expandera bilden. Så här ser min skärm ut för Distress Oxide t.ex;

Ni ser att vissa har jag en grön check på, det betyder att dessa har jag hemma. De som är ett hjärta på är sådant jag vill ha.

När man har gått igenom vad man har och lagt till, kan man gå till fliken Inventory och då kan det se ut så här:

Den listar då upp vilka av varumärkena som du lagt till produkter ifrån. Trycker man på knappen Show ute till höger så listar den de olika kategorierna som man har lagt till produkter ifrån. Klickar man på ”Show” inom kategorin så listar den produkterna;

Detta blir ett väldigt smidigt sätt att hålla koll på sina produkter. Risken att köpa dubletter är absolut mindre 😉 .

Det jag dock använder det här verktyget mycket för är ju den fliken som kallas för ”Wishlist”, önskelista alltså. Alla produkter som man här markerar med hjärtat listas här enkelt upp så du kan använda den som en shoppinglista;

Detta verktyg visade sig perfekt häromdagen när jag bestämde mig för att det var dags att köpa re-inkers för mina Distress Oxide. Jag gick då igenom de Distress Oxide dynor som jag hade hemma och la till re-inkern på min Wishlist genom att trycka på hjärtat. När jag sedan var i butiken, var det bara att plocka upp ”The index” på min mobil, logga in, och checka av de re-inkers jag ville köpa (och som fanns hemma).

Om man vill så kan man även e-posta sin önskelista. Det finns en ikon uppe till höger som heter ”E-mail”:

Trycker man på den så mailas önskelistan direkt till din e-postadress som en lista i textformat som du kan göra vad du vill med (t.ex tipsa dina vänner om vad du vill ha i födelsedagspresent 😉 ).

Bilderna som ni sett ovan har jag skärmdumpat från min dator men det går ju som sagt lika smidigt att använda The Index från sin mobil genom att öppna webbläsaren och gå in på adressen därifrån. Sidan är mobilanpassad så det är väldigt enkelt att navigera via mobilen också;

För att enkelt kunna använda The Index via mobilen så har jag lagt till en ikon på hemskärmen så att det ser ut som en app. Då kommer man direkt in på rätt ställe. För att göra detta på din iPhone (eller iPad), gör så här. Med webbläsaren Safari, gå till timholtz.com/products, tryck sedan på lilla ikonen lådan med pilen och välj ”Spara på hemskärmen” på menyn som kommer upp. På engelska så heter den ”Add to Home Screen”.

Bild lånad från timholtz.com
Bild lånad från timholtz.com

Hemsidan sparas då som en ikon på din skärm som du enkelt kan nå;

Bild lånad från timholtz.com
Bild lånad från timholtz.com

Så, om du har en hel del produkter från Tim Holtz så kan verkligen ”The Index” hjälpa dig att få koll på vad du har hemma och vad du skulle vilja lägga till.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar