Lawn Fawn Platform Pop-Up die

Hej alla pysslare!

Idag får ni hålla i hatten för det blir många foton. Hoppas att ni var en av de lyckliga som hann med att köpa Lawn Fawns Platform Pop-Up die när den kom in. Den sålde slut direkt men maila Anna och kolla om hon kan ta hem fler om du villhöver den. Jag kan garantera att du gör det….

Den är så rolig att använda. Jag brukar vara lite anti sådana här dies för att göra interaktiva kort men det går förvånansvärt enkelt och smidigt för en sån som jag med noll tålamod. Jag misslyckades med mitt första försök men sen har det inte varit några problem alls. Det som gick snett för mig var att jag inte ”tejpade” fast mitt papper med dien innan jag körde den i min Cuttlebug. Den går med någon millimeters marginal in i Cuttlebuggen och när jag inte fäste mitt papper med washi så flyttade papperet på sig en aning, men jag trodde det skulle gå ändå vilket det inte gjorde. Så använd lite washi så att ditt papper håller sig på plats så går det som en dans sen.

Det finns en väldigt pedagogisk video som du kan titta på för att få ihop alla delar korrekt. Du hittar den om du scrollar ner lite på den HÄR sidan. Eftersom det redan finns en så bra instruktionsvideo så tänkte jag inte visa hur man sätter ihop den utan mer försöka inspirera er hur ni ska dekorera er Platform Pop-Up.

Så här ser den ut när den är ihopsatt och dekorerad på sidorna. Det kommer med kullar och gräs som man sätter i mitten uppepå och som blir basen att fästa sina stämpelmotiv osv på. Jag har bara använt mig av kullarna till detta kort.

Jag har stämplat alla mina motiv med Memento -Tuxedo Black och till texterna använde jag VersaFine -Pigment Ink Pad -Black Onyx. Till det här kortet använde jag mig av Lawn Fawn -Beary Rainy Day. Älskar det setet. Urgulligt och så användbart. Tulpanerna kommer från ett äldre Lawn Fawn set som jag hade i mina gömmor. Skylten gjorde jag själv och färgade in med mina pennor. Det fick även smyga sig in en liten sötnos från Lawn Fawn -You Autumn Know. Det finns i skrivande stund ett set kvar i lager så skynda skynda! Det mönstrade papperet är Simple Storie´s -Magical Birthday -HB2U.

 

Till nästa kort ville jag prova att göra en bakgrund med hjälp av Lawn Fawn -Giant Happy Birthday. För att det skulle bli så stadigt som möjligt så limmade jag dit gräs längst bak på plattformen och sen satte jag dit bakgrunden och så lite gräs framför också. Jag färgade in dien med Distress Oxide -Kitsch Flamingo.

Det blev gräs som bakgrund på de tre baserna också.

Jag använde Lawn Fawn -Scent with Love och Scent with Love Add-On till det här kortet. Längst ner på kortet har jag satt Lawn Fawn -Grassy Border. Mönsterpapperet som jag använt till sidorna är American Crafts -Here & Now -Delightful.

Till det tredje kortet kunde jag inte låta bli att använda mitt favoritset Lawn Fawn -You Autumn Know. Bakgrunden med molnen skar jag till själv och limmade dit i bakkanten på plattformen. Mönsterpapperet på sidorna är Pink Paislee -Bloom Street.

Det sista kortet har jag gjort med stämplar och dies som jag förbeställde med Anna när hon beställde från Lawn Fawn i mars. Det är inga nyheter.  De är helt underbara så passa på när hon beställer nästa gång för det blir ju påsk nästa år igen. Stämplarna heter Chirpy Chirp Chirp, Happy Easter och Eggstra Special Easter. Dien heter Outside In Easter Egg Stackables. Det är ägg i fyra storlekar och så roliga att skapa med.

 

Det roligaste med denna Platform Pop-Up die är att den så enkelt går att vika ihop och skicka i ett vanligt kuvert.

Ett avslutande foto på alla fyra korten. Hoppas att ni har fått lite inspiration.

Kram Åsa!

 

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar