Mixed Media – Collage a la Dina Wakley

Jag har helt snöat in på att göra collage á la Dina Wakley. Man tager lite vad man haver och häftar ihop ett kluster som man fäster på en bakgrund i sin art journal. Jag har i dagens inlägg mestadels använt Dinas produkter såsom Dina Wakley Media acrylfärg, gloss-sprays, collagepaper, stämplar. 

Grundplåtarna till klustren var tags som jag hade gjort tidigare även de med Dinas grejer ovan. Jag stansade ut egna tags i Tim Holtz Distress Kraft Heavystock  men det funkar utmärkt med Dinas egna tags också.

Jag kan varmt rekommendera Distress Heavystocks, utmärkta att göra mixed media på, de håller sig minst sneda och vinda efter olika medier än nåt annat papper jag använt. Verkligen perfekta till det ändamålet!

Här jobbade jag rätt länge med bakgrunden som sen inte syntes ett dugg haha 🙂 Kan iallafall tipsa om att stämpla med olika stämplar och embossa med clearembossing som resist innan färgsättning. Jag lovar det blev läckert. Jag kommer definitivt göra det fler gånger.

På båda uppslagen har jag använt collagepappret Church Doodles och stämpelsetet Remarkable och akryl- och glossfärgerna  aloe, carnation och mineral.  Paperdollsen fick acetatvingar från Tim Holtz liksom textremsan från stickerbook Small Talk.

De mönstrade pappren kommer från Collage Collective och så har jag använt layering stencilen Dotted med svart Versafine Onyx black för att skapa lite kontrast. Tagsen har även fått guld och silverinslag med metallic flakes från Prima.

Jag höll ju på att glömma att nämna det ypperliga verktyget tiny attacher. Kan vara ett av mina bästa verktyg faktiskt! Det häftar tom genom chipboard och wood veneer! Jag häftar först ihop klustren och fäster det sedan  i AJn där jag inte kommer åt fäster jag med en limklutt. Man vill liksom att det blir lite luftigt och inte ligger dikt an på sidan.

Det var allt för den här gången från mig!

Du hänger väl på vår cybercrop som drar igång idag?!? Kika in i facebookgruppen för det här vill du inte missa, det kan jag lova!

Vi ses där!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar