Distressvecka, kan man blanda alla färger?

Nu går vi in i vecka 20 och under hela veckan så har vi ett erbjudande i butiken på distresser: Köp 5 – betala för 4 (billigaste varan på köpet). Erbjudandet gäller alla distressdynor ihop med ink blending tool och ink blending foam (priset justeras manuellt efter lagd order). Jag älskar ju distresser och har nästan ”full set syndrome” på Distress Inks och har även en hel del av Distress Oxide. Vi diskuterade distresser i designteamet och funderade på, vilka färger, av alla dessa vi har, använder vi inte så mycket, av olika anledningar? När jag började fundera igenom mina färger så kom jag fram till 4 stycken jag inte ger tillräckligt mycket kärlek och de är;

  • Fired brick
  • Carved pumpkin
  • Faded jeans
  • Crushed olive

Med tanke på att jag älskar ink blending så blev det ju lite av en utmaning, kan man blanda ihop dessa till något? Klart man kan;

Med både Distress Inks och Distress Oxide går det utmärkt att blanda de olika färgerna, vissa kommer dock vara mer attraktiva för ditt inre öga än andra men alla färgerna ”går” att blanda. Jag satte ihop dessa färger i en ordning som jag visste inte borde producera brunt så orange fick blandas med röd som fick blandas med blå som fick blandas med grön. Man kan dock se att just denna röda och denna blå inte producerar en lila som jag tycker blir fullt så snygg (den är lite mer brunaktig) men som sagt, allt går 🙂 .

Jag har använt mig av pappret Distress White Heavy Stock när jag blandat här, riktigt bra papper för just ink blending, men det går även bra att använda andra papper. Några av mina favoriter är;

Valet av papper kan vara väldigt viktigt för att du ska känna att du får det resultatet du är ute efter. Är du inte nöjd med din blandning så kan det vara läge att testa på ett annat papper. Vissa papper är ”snällare” än andra, vissa tar färg mer eller mindre, vissa kräver mer jobb. Det hela är en fråga om vad du tycker om att blanda på! Jag har gjort ett tidigare inlägg där jag visar på just skillnaden mellan olika papper om du vill se hur det ser ut.

Jag funderade lite på vad jag skulle göra av denna färgkombination och tyckte till slut att det såg ut lite som gräs ihop med vatten och sedan en solnedgång. Därför blev det lite siluettstämpling ovanpå detta med ett lite äldre set från Stampers Anonymous/Tim Holtz som heter Mini Bouquet.

Jag använde mig av Archival Ink (i både svart och grått) för att stämpla.

Jag gillar effekten av skvätt på distressade bakgrunder. Jag ville dock inte ha vatten denna gång utan använde mig istället av Gansai Tambis Starry Colors vattenfärger i vitt guld och guld. Skvätt gör även att lite ojämna bakgrunder inte upplevs fulls så ojämna.

Hälsningen kommer från Stampers Anonymous/Tim Holtz-setet Observations. Jag har stämplat med svart och sedan heat embossat med clear embossingpulver. Fläckarna som syns genom stämplingen kommer från vattenfärgen som inte blev täckt av den svarta färgen. Nu tillhör de även den heat embossade texten vilket gör att det ser ut som man har använt ett flerfärgat embossingpulver. Oväntad men lite cool effekt 🙂

Här är det andra kortet. Här har jag stämplat med både grått och svart Archival ink vilket gör att vissa av blommorna upplevs vara i förgrunden och vissa i bakgrunden.

Lite närbild på den flerfärgade heat embossingen. Om du inte hittar alla produkterna i butiken, tänk på att Anna kan beställa hem dem om du bara mailar.

Vilka färger har du hemma som inte får lika mycket kärlek som de andra? Plocka fram dem idag och testa (eller använd erbjudandet i butiken och skaffa lite nya färger att prova med). Om du vill ha lite hjälp med färgvalet så kan du även använda vår distress-slumpgenerator. Varje gång du laddar om sidan kommer den att visa 3 nya färger, lycka till:

Skapa en distressruta med dessa tre färger:

- Tumbled Glass
- Hickory Smoke
- Victorian Velvet

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar