Månadens gästpysslare: Jane Delén

Hej, idag är det jag som har äran och glädjen att få gästblogga här i Pysslotekets blogg. Men vem är då jag?


Mitt namn är Jane, och jag är en foto- och pappersälskande sjuksköterska som bor på den skånska slätten en bit utanför Lund tillsammans med min man och vår yngste son, som precis fyllt 18 år. Våra tre äldre barn, två söner och en dotter, har alla flyttat hemifrån och hunnit bilda egna familjer, och gjort mig till stolt farmor och mormor till fem, snart sex, små sötnosar.

En av mina främsta hobbies är att göra kort. Kortmakeri är för mig en perfekt hobby där jag får experimentera och utforska min kreativitet. Jag har alltid drömt om att kunna teckna och måla, men tyvärr är det ingen talang som jag är född med, fast med lite papper, några fina stämplar och några stämpeldynorså kan till och med jag få känna mig som lite av en konstnär 😉 . 

Att göra kort är för mig fortfarande en relativt ny hobby som jag upptäckte för några år sedan då jag var sjukskriven efter att ha klämskadat min hand allvarligt i en olycka. Jag surfade runt på nätet och snubblade över en kortutmaningsblogg som jag tyckte verkade kul, men med en hand där pincettgreppet inte fungerade och problem med både känselbortfall och överkänslighet var det inte så lätt att få till så där fina kort som jag drömde om att skapa.

Envis som jag är bestämde jag mig för att det skulle gå att åtminstone få ihop ett någotsånär hyfsat kort, och på den vägen är det. Idag har jag en välfungerande hand igen, tack vare kortmakeriet och lite hjälp från handkirurgen på Skånes Universitetssjukhus. Så jag brukar säga att kortmakeri är den bästa fysioterapin, i alla fall för mig.

Ofta får man frågan om vilken stil man har eller föredrar. Det är en fråga som jag tycker är så svår att svara på. Jag vet inte om jag har en speciell stil, men många av mina kort faller nog inom ramen för CAS cards, som det här kortet,men samtidigt kan ett av mina kort vara fyllt med färg och små söta critters, som kortet här nedan.

Jag älskar att testa nya tekniker, produkter och stilar, så jag skulle nog kalla min stil för varierande med ett drag åt CAS.

Även om jag älskar att skapa och göra kort så går det lite i vågor, ibland är jag väldigt produktiv och gör flera kort i veckan, men i perioder inga alls.

Jag är även en långsam skapare. Har jag inte skapat något på ett tag kan jag ibland tycka att det är svårt att komma igång igen, även om lusten för att skapa finns där. Då brukar jag surfa runt lite på Instagramoch YouTube där man kan hitta hur mycket inspiration som helst, det finns så många fantastiska kreatörer runt om i världen, och inte minst här i Sverige, att dra inspiration från.

Ibland är det produkterna i sig själv som är källan till inspiration för mig, och lusten att testa något nytt. På kortet nedan har jag använt mig av stämplar från Aall & Create, ett för mig nytt märke, som jag finner väldigt inspirerande och så annorlunda mot stämplarna jag brukar använda.

Något annat som inspirerar mig är utmaningar, som t. ex.Pysslotekets många utmaningar under året. Jag tror aldrig jag varit så produktiv som jag var förra sommaren då jag deltog i den stora Pysslosommarutmaningen, så kul och inspirerande.

När jag inte har pysslat på länge eller bara har kört fast och har svårt att hitta min mojo igen brukar jag titta tillbaka på kort som jag skapat tidigare och göra en CASE av något av dem, som här nedan.

På det här kortet, som jag gjorde sommaren 2020, började jag med att skära ut en cirkel med hjälp av en cirkeldie, därefter har jag byggt upp min scen inom och runt cirkel.
På kortet nedan, som jag gjorde till den stora Pysslosommarutmaningen förra sommaren, har jag använt mig av samma design och tema men bytat ut cirkeln mot en kvadrat.

Jag hoppas att jag kunnat inspirera er lite med mina kort eller att ni fått några tips på hur ni kan hitta inspiration när mojontryter. Med de orden tackar jag för mig och önskar er alla en riktigt härlig sommar med massor av tid till att pyssla! /Jane

Ps. vill ni se fler av mina kort så hittar ni mig på Instagram@janedscreativechaos eller på min blogg janedscreativechaos.blogspot.com

Här är några av de produkter Jane använt:

Blomstängeln från Visible image, dinosauriestämplar från Lawn Fawn, Oddballstämplar hittar du här. Jane har även använt textstämplar från Hänglar & Wings .

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar