Pippi på egengjorda P-skivor

Vad gör man om en P-skiva efterfrågas och man får fria händer gällande motivet? Jo man skissar upp alla idéer och skrider till verket. I alla fall om man heter Therese… Det slutade med 15 unika P-skivor varav en jättespecial till en lillebror med specifika önskemål.

Jag tänkte dela med mig av de flesta men med ganska kortfattade beskrivningar.
Grunden till allt är Reveal wheel från Lawn Fawn och i mitt fall, ett antal olika window add-ons men det räcker ju egentligen med en, den jag använde mest heter Reveal wheel circle add-on.

Många av idéerna fick jag utifrån vilka add-ons jag har samt färdiga motiv som ligger och väntar och hur de kan kombineras, det var väldigt få motiv som fick stämplas upp och färgläggas för just detta. Sen kan man ju fundera på varför det inte är lika enkelt att “slänga ihop” ett gäng kort med alla färdiga motiv…

Hur som helst, här kommer en drös P-skivor att förhoppningsvis inspireras av!

Den första skivan blev en scen från rymden med gulliga utomjordingar och en liten astronaut. Dessa motiv kommer från Lawn Fawns set Out of this world samt Beam me up. Bakgrunden är en enkel “galaxbakgrund” gjord med distressfärger och utspädd akrylfärg (vitt stänk). Det finns massor av varianter på hur man gör en galax/stjärnhimmel, fler inlägg på det temat finns här.

Jag kan nog ärligt säga att jag knappt använt min Sweetest flavor add-on så det fick bli en variant med en massa glassar. Dessa stämplade jag med en ljus färg för att få diskreta linjer att färglägga efter. Här har jag använt färgpennor. Stämpelsetet heter Sweetest flavor.

Här är tre ganska enkla varianter till med stämplar från Lawn Fawn: Really high five, Bicycle built for you och Car critters. Man kan kombinera med kantstansar, stenciler och mönsterpapper i all oändlighet.

Eller varför inte hitta på något med nästan uteslutande dies? Här har jag använt Strawberry patch, Henry’s ABC’s och Strawberry add-on.
Palmerna heter Palm Tree border och solen är jag osäker på varifrån den kommer. Bakgrunden är färgad med Distress oxides. Solrosen skapade jag av Stitched poinsettia utstansad i gult papper och Stitched leaves i grönt.

Nu är det ju inte bara Lawn Fawn som har söta stämplar, även Mama Elephant passar fint. Bord och dator från Lawn Fawns Virtual Friends, krukväxter från Hero Arts och resten kommer från Mama Elephants Book worm.

Lite äldre stämpelset kan också få nytt liv. Kaffemotiv från Altenews Coffee love och undervattensvarelser från MFT Gill friends och Mermazing.

Sist men verkligen inte minst, specialskivan till min bror som tyckte att alla andra var lite för gulliga. Jag presenterar årets största P-skiva, men kanske minsta piggvar(?). Ungefär lika vacker som den riktiga varelsen 😉

Jag har en känsla av att den här skivan lätt kan missas av parkeringsvakter.. Och jag ser nu att jag glömt att ordna en pil och ankomst/ankomsttid, bäst att ordna det innan han tar den i bruk!

Fisken är ritad och utklippt av mig efter en bild på nätet. Prickarna är gjorda med smältlim och sedan har jag målat allt med akrylfärg. Sist av allt är detaljerna ritade med en svart posca-penna.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera