Fem artjournaluppslag ger bingo på rad 3

Sommartid är avkoppling och avkoppling betyder att jag bor i min art journal mer än annars på året. Därför gjorde jag det till lite av en sport att se hur många av rutorna i Pysslotekets sommarbingo som man kunde kryssa med hjälp av Art journaling. Sett till rutorna i rad tre gick det som en dans faktiskt.

 

Först ut vågrätt 1 i kategorin stilar var utmaningen att Skapa lager på lager med minst fyra mönster papper. Jag besökte glatt mina pappersblock från Prima, P13 och Craft Consortium och valde de papper som kändes lite vintage. Jag rev, knögglade, klippte ut och häftade. Men först och främst målade jag faktiskt genom Altenews stencil Lacy tile med kaffe(!!). Tror jag hade en av mina bästa pysselstunder här denna sommar. Så här blev det:

Vågrätt 2 i raden i kategorin material gav utmaningen att Använda en stencil plus medium (paste, gesso, m.m.). Jag var fast i fascinationen av att riva papper och det regnade ute så jag tog fram min söta lilla stämpel från Stamping Bella ”Mini Oddball Weather Girls”.

Jag gjorde ränder av pappersremsorna och fortsatte en rand med akvarellfärg över sid två. Alfabetet kommer från Lawn Fawn Henrys ABC och är helt klart årets favorit.

Över hela sidan jobbade jag med den bästa stencilen som finns om man vill skapa regn – också en stencil från Lawn Fawn som heter Thunderstorm. Genom den smetade jag med en spatel mitt favoritmedium – 3Dgloss gel från Prima Finnabair. Så här blev det:

Vågrätt 3 i kategorin Typ av alster var Gör en Art-Journal sida. Så det blev lite anything goes. Jag passade på att inviga ett par nyinköpta produkter med särskilt fokus på den nya distressfärgen Uncharted mariner. Jag drog över sidan direkt med dynan och sedan sprayade vatten på för att skapa hav och strand. Fotstegen har jag gjort med 3D Gloss gel (jag sa ju att det var en favorit) och den söta stencilen Sandy feet från Visible Image. De snygga beach-tjejerna är specialbeställda till mig. Så läckra stämplar från Jane Davenport har kommit in i Spellbinders sortiment.

Ahhh Jane Davenport gör mig lycklig!! Ni kommer se flera. När Anna beställer från Europa går det ganska fort att få grejorna så tveka inte att kika i Creative Expressions sortiment med Jane Davenport och skicka en länk med det du vill ha till anna@pyssloteket.se så får du prisuppgift innan du beställer. Här ser ni ett axplock av det jag beställt senaste tiden.

 

Vågrätt 4 i kategorin Teman handlar i rad 3 om att Göra ett alster med fokus på blommor. Ja och nu blir det repetition på Jane Davenport: de två stämplarna med damerna med böljande hår lockade till någon slags tolkning av den gamla hiten Hon har blommor i sitt hår. Jag stämplade med ljusbrun vattenlöslig stämpel först och stämplade sedan blommor från olika Altenew set över hårsvallen i i svart. Sedan fyllde jag i linjerna på tjejerna med svart penna. Helt enkelt för att jag var för lat för att maska. Sedan har jag använt Tim Holtz stencil Floral runtikring. Den är en riktig favorit!!

Bokstäverna är en annan favorit som jag beställt hem. De kommer från Art by Marlene i Studio lights sortiment. De heter Creative Alphabet. Otroligt användbara till art journaling.

 

Sist ut vågrätt 5 i kategorin tekniker som handlade om att Använda torrembossing eller prägling av papper. Det betyder alltså tekniken man använder när man pressar papper i exempelvis en embossingfolder. Det här kändes lite krystat att använda i en art journal – men jag höll fast vid min egna lilla utmaning och invigde Altenews riktigt läckra bladfolder Hosta (alltså för den botansikt okunniga en grönbladig tacksam växt som man kan ha i trädgården).

Dagen jag gjorde denna var en av sommarens varmaste dagar och jag fantiserade om att söka skuggan i en trädgärd och sitta där och skapa eller läsa och njuta av miljön. Den tanken spann jag vidare på i motivet och gjorde en bakgrund med bl.a. Altenews stencil Molded Lines där man kan tänka sig solstrålar som silar ner från höger hörn genom bladverket. De embossade bladen klippte jag ut och använde både fram och baksida.  En väldigt naturtrogen stencil faktiskt. Tim Holtz pappersdockor och lite olika Ephemera fick komplettera motivet.

Som ni ser finns det en mängd olika stilar, tekniker och material som passar sig för Art journaling. Hoppas du fått lite idéer och kanske också låter bingorutorna vägleda dig.

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar