Kärlek med Altenew

Halloj!

Hur har ni det i sommarvärmen? Det har ju varit lite si och så med värmen, men just i detta nu sitter jag i vårt uterum och njuter. Min man sliter på jobbet och som egen företagare är det svårt att planera sin semester. Jag tycker därför att han förtjänar en present och får den ihop med en tag (tag = etikett på svenska, men jag tycker inte etikett är en bra översättning).

Jag har använt mig av en 3D Embossing folder och pappret är ett akvarellpapper. Längst ned i inlägget hittar du min materialista med länkar till webshopen. Innan jag körde pappret i foldern genom min stansmaskin så färgade in pappret lätt med distress ink i färgen Antique Linen, därefter sprayade jag pappret lätt med vatten. Genom att fukta pappret så blir avtrycket från embossing foldern djupare och tydligare och man riskerar inte att pappret spricker.

Förhöjning som blir på pappret färgade sen in med Picked Rasberry och jag använde en blending tool med dyna, använder man en blending brush är det lätt att färgen hamnar överallt och inte bara på förhöjning. Sen gjorde jag likadant fast med en embossing dyna som jag drog lätt över pappret. Heatembossade sen med ett holografiskt pulver från WOW.

När jag var nöjd med infärgningen så stansade jag ut tagen med en die från Tim Holtz/Sizzix. Det är en äldre die jag har, men jag tror säkert den går att beställa hem till Pyssloteket. Skicka ett mail till Anna@pyssloteket.se så hjälper hon dig.

Fjärilen är stämplad med Distress Ink, Seedles preserves heter den färg jag använt. Sen embossade jag den med ett genomskinligt pulver från WOW. Jag gillar att stämpla med Distressfärgerna, stämpeln blir inte så perfekt och passar min smak lite bättre. Fjärilen stämplad jag på ett papper som heter Bristol Smooth och innan jag stämplade så färgade jag pappret med Distress Ink, Picked Rasberry. Sen stansade jag ut fjärilen med tillhörande die. Bakom fjärilen satte jag fast sisal, det kan du ofta köpa hos en blomsteraffär. Nästan samma effekt kan du få med sytråd!

Texten har jag också embossat med genomskinligt pulver, men jag stämplade med en svart dyna från Versafine först. Materialet som texten är stämplad på kallas för Vellum, det är ett halvt transparent material och just här har jag använt ett som är pärlemorskimrande från Lawn Fawn. Både sisal och vellumet har jag satt fast med Glue Dots, men till själva fjärilen använde jag flytande lim från Arlenes, så limmet skulle fastna ordentligt på både sisal och papper.

Till hålet i tagen så satt jag en öljett från We R Memory Keepers, det är inte någon lagervara i butiken, men maila som sagt Anna så tar hon hem åt dig. Banden är från egen samling. I webshopen finns en hel del band, men annars hittar jag ofta restbitar i tygaffären eller på loppisar. Bra också att spara band från presenter som man kanske har turen att få någon gång.

Jag hoppas min man blir glad för presenten och att jag inspirerat dig till att pyssla. Här kommer listan över vilka produkter jag använt.

Materlista:

 

Hoppas du får en fortsatt härlig sommar!

/Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Pysslande hönsmamma boendes i skärgården utanför Stockholm. Gillar klet och kladd, grunge och vintage. Pysslar gärna med mixed media. Jag kastar mig ofta ut på främmande hav och testar nya tekniker, prylar, färger och andra mediums.

Kommentera