Regnbågsblommor med Altenews Captivating Blooms

När jag köper blomstämplar, vilket händer oftare än jag vill medge, så faller jag ofta för blommor som är lite större och med större menar jag att själva blomman har lite mer yta. Jag tycker att den typen av illustrationer öppnar upp för fler möjligheter och användningssätt medan jag känner mig lite hänvisad till tuschpennor/markers när det blir detaljerat. Och det bästa är ju också om det finns stenciler till! Precis lika beroende som jag är av tillhörande dies, lika beroende är jag av tillhörande stenciler.

Mina stämplar förvarar jag stående i plastfickor av olika storlekar och till Altenews 6×8″-set så passar Avery Elles’ fickor i XL alldeles utmärkt. Eftersom stencilerna i det här fallet inte har nåt direkt ”egenvärde”, jag skulle nog inte komma på att använda dem utan stämplarna, så förvarar jag dem helt enkelt tillsammans, i samma plastficka. Och stämplarna för dagen, det är ”Captivating blooms” från Altenew.

Jag blev så otroligt inspirerad av ett kort som Mindy Eggen gjort (om du inte följer henne, gör det!) inför releasen där hon använde stencilerna och gjorde blomklustret regnbågsrandigt! Självklart var jag tvungen att pröva och det var faktiskt busenkelt bara man höll tungan i rätt mun.

Jag hade valt ut sex olika färger som jag försökte lägga i var sin rand men med lite överlappning för att få övergångar och skapa ytterligare nyanser. Hjärnan tyckte det var lite utmanande att byta mellan de fyra (eller fem?) olika stencilerna och ändå behålla ränderna. Men det blev hyfsat till sist och jag kommer definitivt att försöka igen. Jag skvätte som vanligt lite vatten och lyfte bort färg för att få lite mer struktur och avslutade med en liten text från Spellbinders ”Special sentiments” som jag folierat med min Glimmer hot foil.

I vanliga fall när jag stämplar en lite större stämpel så försöker jag vara strategisk och få ut två kort av det men den här gången har jag istället bigat mitt i blomstren så att motivet fortsätter på baksidan. Tyckte det blev lite läckert.

Blev du sugen på den här uppsättningen så finns det i skrivande stund 3 ex hemma av stämplarna. Stencilerna är det värre med, de får du beställa av Anna på Anna@pyssloteket.se. Men kom ihåg att hon har semester så den fysiska butiken är stängd och ordrar packas när sommarpraktikanten känner för det så förvänta dig lite längre leveranstid.

Ha en fortsatt skön sommar!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar