Lite städning skapar kort

Har ni också som jag, ett litet förråd av icke använda färglagda bilder och diecuts som har blivit över från tidigare projekt? Jag städade lite i pysselrummet under semestern och hittade mina mappar med redan färglagda bilder och fick för mig att nu skapar jag något av det här. Jag hällde ut bilderna på bordet och allt som ”pratade med mig” fick bli ett kort. Här visar jag två av dem.

Det första kortet använder stämplar från My Favorite Things från seten; BB Birth-yay, Up in the air och ordet birthday är från setet Anything but Basic Birthday Wishes (en av mina mest använda set när det kommer till födelsedagshälsningar). Är du intresserad av några av seten från My Favorite Things kan du alltid maila Anna så kan hon ta hem. Bakgrunden har jag gjort med en stencil från mina gömmor och Distress Oxide ink i färgerna Twisted Citron och Mowed Lawn. Det finns en liknande stencil från Lawn Fawn här: Tropical Leaves background stencil.

Hälsningen är gjord med Lawn Fawn Olivers Stitched ABCs, underbart alfabet.

För att få bannern att synas lite extra så har jag använt Lawn Fawns clear glaze. Jag tycker denna är mycket enklare att använda än Glossy Accents som annars gör precis samma sak. Jag har bara lagt ett lager över den färglagda bilden och låtit det torka. Den lilla svartvita accenten är ett äldre mönsterpapper från My Favorite Things.

Kort nummer två har en bunt med glassar som kommer från Lawn Fawns miniset Sweetest flavor. Jag har färglagt dem med vattenfärgspennor och använt dien för att skära ut. Jag la till lite detaljer med en vit gelpenna.

Bakgrunden har jag gjort med hjälp av raklödder (!!) och ink sprays, en gammal goding till teknik som jag inte har provat innan. Jag har lagt upp en liten video på Pysslotekets Instagram idag så ni kan kolla på hur jag gjorde, ett mer detaljerat blogginlägg kommer senare.

För just denna bakgrund tyckte jag det såg ut som mjukglass så det passade bra med just detta tema. Om du också får över lite diecuts från tidigare projekt, spara och gör andra kort vid senare tillfälle.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar