Oriental Poppy från Altenew!

Hej på er! Äntligen är ordningen återställd och Anna är åter på plats i butiken!
Det ramlade in två leveranser hennes första dag tillbaka och jag vet att hon sitter med fingret på knappen för att göra fler!
Snart börjar det nog ramla in mer nyheter och om inte alltför länge kommer det julpapper… :O

I morse (nåja, kvart över nio..) låg jag kvar och gömde mig i sängen en stund medan jag slöskrollade på Instagram. Jag ramlade då över ett kort som Jennifer McGuire visade och kände direkt att jag måste testa med de stämplar som jag råkade få med mig hem från butiken igår…
Jag fullkomligt älskar vallmo så när jag såg det här setet fick det följa med…  Oriental Poppy heter det och kommer från Altenew.

Det blev ett ganska stort kort tack vare att blommorna är så stora.
Jag stämplade med Versafine Onyx BlackCanson akvarellpapper och färglade med vattenfärger från Altenew.
När färgen torkat helt klippte jag ut dem utan en vit kant runt.

Kortet gör man i stående format och bigar framsidan på mitten. Embossa två vita papper med en embossingfolder. Jag valde Diamond Stars från Altenew. Sedan skar jag till en bit svart cardstock som var lika lång som mitt kort men lite bredare än det jag embossat. Jag bigade det på mitten och monterade sedan mina embossade bitar på det. Var noga med att bigningen hamnar på rätt ställe så det går lätt att vika framsidan senare.

Jag placerade ut mina blommor och stjälkar som jag ville ha dem och limmade sedan ihop allting försiktigt UTANFÖR mitt kort. När allt var torrt och satt ihop bra så monterade jag dubbelhäftande tejp enbart på den delen som ska sitta på den nedre delen av mitt kort. Det här är viktigt! 🙂

 

För sen kan man nämligen vika upp sitt kort så det står såhär! Jag måste leka vidare med det här. Tänk er en liten vas nertill till exempel?
Då blir det som en vas med blommor som står upp.
Perfekt som gratulationskort!
Texten kommer från Oriental Poppy även den och ordet ”friend” är en gammal gammal die som jag tror är från My Favorite Things.
Jag stansade ut den två gånger, en gång i svart cardstock och en gång i glitter cardstock från Lawn Fawn.
Jag embossade texten med vitt embossingpulver på svart cardstock och fästa en remsa glittrig cardstock bakom. Jag valde att sätta remsan på 3d-kuddar för att ge extra stöd åt nederkanten på kortet när det ska stå uppställt men jag tror inte det behövs.

Det var allt från mig för idag! Må så gott!

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar