Kortinsamling till förmån för Äldrekontakt

Överlämning av kort till Äldrekontakt

Idag i bloggen visar jag inte något kort, utan tänkte istället slå ett slag för en kortinsamling till förmån för Äldrekontakt. Insamlingarna startades av Hillevi och Carina och har uppmärksammats flera gånger i bloggen. Så här skriver Hillevi själv i ett av våra blogginlägg: ”Organisationen Äldrekontakt arbetar med att minska ofrivillig ensamhet hos äldre i Sverige. Deras koncept bygger på regelbundna fikaträffar en gång i månaden. Det är alltid samma grupp som träffas och fikastunden ställs aldrig in. En gäng härliga chaufförer kommer och hämtar deltagarna hemma hos de och kör de till den för dagen aktuella fikaplatsen. Där har fikavärden dukat upp en buffé av kakor, smörgåsar, kaffe och te. Under flera timmar får gruppen prata, skratta, dela minnen och fika tillsammans innan det är dags för chaufförerna att köra hem deltagarna igen. Fikavärdarna och chaufförerna är volontärer och deras belöning är glädjen, samtalen och unika vänner. För deltagarna kan det här vara höjdpunkten på månaden och en fantastisk gemenskap.”

Ett par av julkorten jag skänkte till Äldrekontakt i höstas.

Och var kommer då korten in kan vän av ordning fråga sig. Jo, med jämna mellanrum ordnar Hillevi och Carina insasmlingar av handgjorda kort att skänka till Äldrekontakt, så att de i sin tur kan skicka födelsedagskort, uppmärksamma viktiga händelser eller bara lysa upp någons vardag.

DT-Tettiz visade en hel hög med inbjudningskort hon gjort

Just nu pågår en insamling med kort på temat ”Välkommen” och ”Vi saknar dig”, men även för bokmärken. Har man inte möjlighet att skänka kort på just det aktuella temat, så är man mer än välkommen att istället skänka tex grattiskort eller ”tänker på dig”. Exakt hur du gör för att skänka kan du läsa i Facebookgruppen ”Kortinsamling till förmån för Äldrekontakt”.

Och Marianne visar upp några vänskapskort hon gjort

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar