Höstkort med varma färger och Lawn Fawns dies

Förra året kom ju Lawn Fawn med en hel del fina saker, bland annat Add-ons till deras Magic iris och textstämplarna Magic messages (under hösten kom även Magic holiday messages). Dessa råkar ju som av en händelse passa väldigt bra ihop på så vis att texterna får plats i hålet där magic iris annars syns om man väljer att göra ett sådant kort. Jag köpte flera add-ons utan att ha Magic iris (även om den numera också finns i min samling..) eftersom de fungerar så bra att använda fristående, och lite för att jag föll för löven i Magic iris fall leaves add-on. Nu suktar jag efter blomsterkransen (Magic iris floral wreath add-on) som kom i våras med fina blommor och blad.

Nu skulle man kanske kunna tro att jag har varit flitig i användandet av dessa dies men så är inte fallet, därför blev jag så inspirerad av ett kort som susade förbi i mitt flöde där add-ons och magic messages hade kombinerats tillsammans med en av cirklarna från Outside in stitched scallop circle stackables (som jag genast skyndade mig att införskaffa). Det kan också ha varit en annan liknande die men det spelar mindre roll för den näst minsta passar perfekt.

Så, nu har jag äntligen fått skapa något med den inspirationen som gottat sig ett tag och resultatet blev ett höstigt kort med lite guldiga detaljer.

Jag skar ut Fall leaves add-on i papper av olika färg: gul, orange och röd samt ett par av de lösa löven som ingår i guldfolierat papper. Dessa limmades ihop och fästes direkt på kortbasen där jag limmat fast en ram som “blir över” när man använder Altenews Fine frame cover die (den bad jag Anna ta hem åt mig så den finns inte i butiken). Jag stämplade upp en av magic messages på vit cardstock och skar ut en cirkel med outside in stitched scallop circle stackables. I efterhand tänker jag att det nog inte vore så dumt att embossa texten i guld eller så men det får bli till nästa gång, jag har fler snarlika kort på lut 🙂

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar