Favoriter från Lawn fawn

För några veckor sen kom det ju en ny höst-/vinter-/julkollektion från Lawn fawn och som alltid var det en uppsjö av superfina produkter. Förr om åren har jag ju nästan maniskt köpt på mig ganska stora delar av alla släpp men vid de senaste tillfällena har jag faktiskt lyckats begränsa mig bra. Den här gången var det följande som fick följa med mig hem: ”Simply celebrate: Fall”, ”Snow one like you”, stencilen ”Nighttime sky”, fantastiska dien ”Giant outline Oh what fun” och sist men inte minst hot foil plates ”Snowflake duo”.

Allt utom mina hot foil plates har faktiskt kommit till användning! Till det här första kortet använde jag pumpor och spöken från Simply celebrate för att tillsammans med månstencilen bygga en scen. Hunden kommer från ”Happy howloween”, ett set som hängt med sen 2015! Inte många stämplar överlever så länge i min samling 😉 Till bakgrunden har jag använt Distress oxidesBristol smooth. Det kan inte bli mer lättblendat än så!

Dagens andra kort är en väldigt enkel manöver där jag heatembossat två uppsättningar av löven och sen inkblendat med distress inks rakt över kanter och allt. Jag har ofta sett t ex Laura Bassen använda den tekniken men känt mig skeptisk till konceptet ”måla utanför linjerna”. Men det blev inte så pjåkigt! Lite skvätt med en av distressdynorna och guldig akvarellfärg fick räcka som bakgrund.

Nästa två kort har ni som följer oss på Insta kanske redan sett, men jag visar dem här också. Jag har stansat ut dien en gång i en bakgrund gjort med raklödder och en gång i grön folierad cardstock så att jag kunde byta ur originalbokstäverna mot gröna.

Nästa bygger också på en raklödderbakgrund men här är den torrembossad med Geo crystals från Sizzix (beställningsvara). Och på båda korten, så klart, Snow one like you färglagda med alkoholbaserade pennor.

Hittade du några favoriter i höstens release?

/Gunilla

Du missar väl inte Pysslotekets 13-årskalas i helgen? Igår firade vi i webbshoppen, idag blir det erbjudanden och demos i den fysiska butiken. Sen händer det saker på nätet, som vanligt, så jag hoppas du är med i vår Facebookgrupp!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera