DT-Jennys höstigt färgglada inktober

Är du som jag och emellanåt glömmer bort att du äger ett helt gäng med distress inks?! Ja då är det helt perfekt att Pyssloteket har tema inktober denna månad. Idag är det black soot på schemat och eftersom det är just oktober och hösten visar sig i full färgprakt så har jag  även pyntat korten med höstiga distressfärger.

Jag har startat kortet med vit kortbas och vit cardstock. Jag färgade in kortbasen med Black soot, sedan har jag med hjälp av att täcka olika fält med post-it lappar färgat in cardstockarket med tre olika distressfärger (spiced marmalade, wild honey och scattered straw). De svarta strecken är svart sytråd som jag lindat runt cardstockarket. Fjädrarna är utstansade från Tim Holtz dies: feathery och infärgade med black soot och vattenpensel. För lite effekt har jag embossat med lite vitt embossingpulver längst ut på fjädrarna och sedan ett lager clear embossingpulver på hela fjädrarna. Den stämplade texten på båda korten kommer från hÄnglar & wings.

Kort nummer två fick motsatta färgerna. Där färgades spiced marmalade in på kortbasen samt med vattenpensel på de utstansade fjädrarna. Black soot på cardstockarket, och för lite mer effekt så lindade jag sytråd runt arket även här. Lite gammalt bokpapper stansades ut och sattes bakom fjädrarna samt i över- och nederkant på kortet. Även dessa fjädrar är embossade med clear embossingpulver.

Trevlig helg!

Jenny – vitatulpanencreates

Inläggsförfattare: Jenny

Älskar pyssel och handarbete i de flesta former, finns det nåt bättre än att få skapa med händerna?! Tror inte det! Har scrappat sedan 2008 och tekniker och produkter har växlat genom åren. Växlar klet och kladdig mixed media med papper och sax, välkommen att följa min resa här på Pyssloteket!

Lämna ett svar