Heat embossing, metalldekoration och paste (och hur du hinner en utmaning i Cybercropen)

Det är lite grann som när man öppnar kylen och undrar om grejerna man har där kan fixa en festmåltid. Förutsättningen för att lyckas är att du traskar den hårfina gränsen mellan att vara en ”hoarder” eller en ”prepper”. Prepper? Hoarder? Vad dillar hon om tänker ni. Skulle inte det här handla om pyssel. Det är precis vad det gör.

Situationen är denna: det har dykt upp lite tid en eftermiddag för pyssel. Men inte obegränsat. Du vill göra en av cybercropens utmaningar – tagen. Den går ut på att ha minst tre lager samt använda heat embossing, paste och en metalldekoration. Hur gör du för att hinna? Här kommer prepper-hoarder-talangen in. Eller om man ska använda lite svenska uttryck: Den som spar han har och man tager vad man haver!

Jag har en låda med rester, halvfärdigt, utstansat, färdigfärglagt och bakgrunder. Det är här funderingarna dyker upp om man är en ”hoarder” som aldrig slänger nåt. Men när det dyker upp en pyssellucka i tillvaron är detta en ren skattkista och jag väljer att se det som att en ”prepper” alltid är redo istället! Jag dyker ner i skattkistan, hittar nya kombinationer av halvfärdiga saker och får en rivstart i sitt projekt. Se vad jag hittade till min lager-på-lager tag!

Det är en gammal bakgrundsstämpel från Hero Arts (du hittar liknande här) embossad i guld och kladdad på med vattenfärger, Dina Wakleys söta fågelstämpel, prickigt papper,en ram som jag skurit ut från ett papper som jag torrembossat med en embossingfoldern Enchanting Vines från Altenew sprayad med mica-spray från Tim Holtz , en utstansad sönderklippt ram Fall leaves backdrop från Lawn Fawn,en gammal boksida.

Min inspiration kommer från mina höstpromenader. Jag bestämmer mig för att färgerna ska gå mot gult och brunt och texten uttrycka tacksamhet.

Jag börjar med att färga in papperen lite med Distress ink för att göra dem höstligare och tona ihop nyanserna lite.

Sedan embossade jag en bit papper i färgen Macchiato. Den finns med i den läckra trion från WOW! – Trio Coffee With Catherine*Catherine Pooler. Den är hur läcker som helst!

Inom parantes kan jag även nämna att jag testade att jag embossa metalldekorationen (fjärilen). Det funkade faktiskt! Det gav en fin lyster. Den vänstra nedan är embossad. Jag tryckte bara embossingdynan mot och doppade sedan fjärilen i pulvret. Hur coolt är inte det! Så måste prova fler gånger i färger som syns bättre.

Just nu fram till den 10 november så får du 15% rabatt på alla tillbehör från WOW. Så som embossingdyna, refill, heat-tool osv. Alltså inte själva embossingpulvren, rabatten gäller endast tillbehören.

Från det embossade pappret skär jag ut texten ”So grateful” från Altenews set Essential sentiment strip die. Nu börjar jag ha klart allting för att sätta ihop tagen. Så här växte det fram:

Som paste i Kattis utmaning ville jag använda min burk med genomskinlig 3Dgloss.

Det blir så coolt att dra den genom en stencilen den adderar lyster och ett genomskinligt lager av mönster med lövstencilen från Tim Holtz

Här ser man under lampan lite hur det glänser i lagret av gloss.

En härlig stunds pyssel som blev vad det blev tack vare min låda med gamla rester!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar