Två Mischievious tags med embossing

Jag föll pladask för die-setet Mischievious från Tim Holtz/Sizzix när det kom ut i höstas. Jag menar, är man kattälskare så är man. Det här med att bygga ihop olika diecuts är dock en senare tillkommen hobby och det är faktiskt väldigt kul. Just dessa dies är väldigt enkla med tanke på att det bara krävs två diecuts per katt. Man kan nämligen stansa ut huvudet separat för att kunna ge detta dimension vilket jag tycker var en himla rolig idé. Jag har använt dessa katter mycket som svarta siluettkatter nu under hösten men med tanke på att det är Wowember hos Pyssloteket under november så var jag ju tvungen att testa att embossa dem.

Jag byggde först ihop mina katter med ett par lager av kroppen och ytterligare 1-2 lager för huvudet. Sedan använde jag embossingpulvren från Wows Coffee Trio by Catherine Pooler i färgerna Spice Latte och Macchiato och tyckte att detta blev en väldigt häftig färgläggning för dessa två.

Sedan behövde jag ju något att sätta dessa katter på så jag skapade två tags med en väldigt massa Distress ink och Distress oxide ink. Jag tog tyvärr inga foton under själva skapandeprocessen. Den kan vara lite rörig och man återkommer till dem efter att ha tagit lite paus men, i grund och botten så gick det ungefär till så här;

  1. Jag använde mig av Tim Holtz Heavystock tags i och med att jag visste att jag ville göra tekniker med distress inks och vatten.
  2. Jag gjorde ett grundlager med ljusare färger med olika distress ink genom att smoosha dem mot min Craft mat, spraya med vatten och doppa dem i.
  3. Jag använde min Heat it heat tool för att torka mellan varven. Jag föredrar att använda den istället för Wows embossingfön (som också går att använda) beroende på att den torkar väldigt bra och är framför allt tystare.
  4. Jag la till lite stencilering med hjälp av Distress Oxide i lite mörkare färger och ink blending tool. Tim Holtz stenciler; Tiny poinsettia och Shifter Multi Dots.
  5. Jag stämplade Bottlebrush Trees från Stampers Anonymous med Distress Oxide (gröna; Lucky clover, Pine needles och Peeled paint, blåa; Prize ribbon, Salty ocean, Speckled egg, Tumbled glass och Wethered wood)
  6. Stämplade sedan bakgrunderna med småstämplar (snöflingor och text) från tidigare Tim Holtz Stampers Anonymous set. Jag valde färger som jag använt tidigare på taggen så de skulle smälta in med bakgrunden.
  7. Jag inkade in kanterna med passande färg i distress ink.
  8. Dags för heat embossing med ”white puff” embossingpulver. Det är ett pulver som ger extra höjd när det värms upp och ser sedan ut som snö, eller vågskum eller liknande. Pyssloteket har några olika pulver inne som man kan prova, de jag använt ovan är Hero Arts White Puff. Jag använde en äldre snöflingestencil från Echo Park liknande den här ihop med en Ranger embossing dabber och hällde sedan på embossingpulvret. Jag använde sedan dabbern direkt på pappret för att få ett tjockare streck.

Och sedan var tagsen klara för dekorering. Ska se om jag kan lyckas med att fota lite mer i processen till nästa gång 🙂

Jag avslutade tagsen med att fästa texterna från Hänglar & Wings Snorkigt – Juletid. Den engelska texten är från mina gömmor. Snöflingorna är från ett äldre Sizzix/Tim Holtz die set och är embossade med Metallic Silver Sparkle och Metallic Platinum Sparkle. Dags för lite närbilder.

Jag tycker om att embossingpulvret Hero Arts White Puff verkligen täcker bakgrunden så man kan skapa snöiga landskap enkelt.

Här ser man att huvudet på katten har flera extra lager och ger extra dimension. Den är embossad i pulvret Spice Latte (från Coffe Trio av Cathrine Pooler).

Setet Hänglar & Wings Snorkigt – Juletid har verkligen roliga texter och jag tyckte dessa passade perfekt med katterna från Mischievious-setet.

Träden som trillar i bakgrunden känns verkligen typiskt katt (inspiration tagen från egna katten som välte blomvas på köksbordet så sent som för några dagar sedan).

Här ser man dimensionen på katten som är uppbyggd med flera lager papper och sedan heat embossad med pulvret Macchiato (från Coffee Trio av Cathrine Pooler). Även höjden på Hero Arts White Puff kommer fram här. Roligt pulver att testa för snöeffekter.

Närbild där man ser snöflingorna av Hero Arts White Puff ihop med stämplade snöflingor i bakgrunden och diecut snöflingor ovanpå. Ska det snöa så ska det ju snöa liksom 🙂

Hoppas ni blivit lite inspirerade att ta fram era distress inks/oxides och embossing pulver och leka lite med tags.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar