Pingviner i slimlineformat

Idag visar jag ett kort med Mama Elephants ursöta, skridskoåkande pingviner, Penguins Go Skating. Kortet är i ett så kallat slimlineformat, dvs längre och något smalare än ett vanligt kort. Det går utmärkt att själv göra kortbaser till slimlinekort, men vill man ha lite hjälp på traven, så finns det flera märken som gör olika dies i slimlineformat. Här har jag tex använt mig av Mama Elephants Slim Woodland och Slim Window Dressing. Julgranen kommer från My Favorite Things Holiday Penguins och de små granarna från Mama Elephants Little Agenda House. Textstämpeln är också den från Mama Elephant och heter Easy Xmas Greetings.

Till bakgrunden inkade jag ett papper med Distresser i färgerna Milled Lavender, Tumbled Glass och Salty Ocean. När jag började insåg jag att jag hade använt fel papper. Eller fel och fel vet jag inte, men det blev inte som jag hade tänkt. Vanligtvis använder jag mig av Bristolpapper, som gör att färgerna glider lätt och blandas utan något egentligt problem. Dessutom slipper man de skarpa och ojämna ”blobbarna”. På bilden nedan kan ni se Neenahpapper nederst (vilket jag älskar till allting annat) och Bristolpapper överst. Lite svårt att se i den dåliga belysningen, men på det översta är färgerna fint sammanblandade i en pastellvariant. Vill man ha mörkare är det bara att ta lite ytterligare färg. På den nedre bilden har man inte så mycket annat val än att få en väldigt mörk färg. Men eftersom jag redan hade börjat, tänkte jag att jag lika gärna kunde fortsätta. Oftast går det att rädda, så släng inte! I det här fallet visste jag att jag skulle täcka stora delar med min utstansade Woodlanddie. För att gömma det ännu mer sprejade jag först lite vatten över, dels för att blanda färgerna lite bättre, och dels för att skapa lite droppar som kan påminna om snöfall. Som avslutning stänkte jag lite vit akrylfärg som snöflingor. Och tada, ingen som ser, den från början, hemska bakgrunden!

När jag gör lite större scener brukar jag alltid börja med att lägga ut figurerna jag tänkt använda. Vi som inte har en naturlig fallenhet för det här med färg, form och disposition måste ofta prova oss fram till vad som ser bra ut. Ett tips då är att använda sig av temporär tejp, så att man kan flytta runt figurerna till man är nöjd. Då kan man också se om man behöver stoppa in något extra där det känns tomt. Sedan är det bara att fylla på med 3D-kuddar bakom eller limma direkt på bakgrunden.

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar