Foliera Mera!

Jag skrev en önskelista innan jul, och det bästa med den var nog att jag bad min man korrläsa innan jag publicerade på bloggen. För jag fick minsann en Big Shot Switch Plus i julklapp av honom! Blev så glad och överrumplad att jag fällde en tår. Nu står den fint på mitt pysselbord, svart och blank och helt makalöst bra!

På önskelistan hade jag även en Glimmer hot foil machine, men någon sådan fick jag inte. Varken av tomten eller någon annan. Men det gör inte så mycket. För det finns andra sätt att foliera på. Och det bästa är att om man är duktig på att använda materialet så får man ett extra kort på köpet så att säga. För man kan använda negativet också!

Jag har använt mig både av tekniken med ett speciellt lim som blir väldigt kladdigt när det torkat, och även av färdiga ark som är lätta att foliera med hjälp av en lamineringsmaskin.

Produkter jag använt är:

 

Först ut är de tre korten jag gjort med stenciler och lim, transfer gel duo. Här har jag dessutom använt mig av tekniken resist. Dvs jag folierade först, sen färgade jag in med olika distresser. Efter det torkar jag försiktigt med en torr trasa, tex en microtrasa, över det folierade för att ta bort färgen just där.

 

 

 

Här kommer sen de tre korten där jag använt negativet av foilen tillsammans med toner sheet. Det mest smidiga och praktiska med dessa toner sheet är att de är självhäftande.

 

 

 

Hoppas du blir sugen på att foliera, det är väldigt roligt! Skulle du vara intresserad av en live eller video där jag visar hur jag gör så kommentera gärna!

Ha det så gott!

Katti, instagram @craftavide

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

2 reaktioner på ”Foliera Mera!

  Jenny Hapasari-Niemi

  (4 januari, 2023 kl. 10:48)

  Ja tack, väldigt gärna en video på dessa härliga tekniker!!!

  Foliera Mera del 2 – Pyssloteket

  (26 april, 2023 kl. 16:06)

  […] är toner sheets men utan mönster. Mer om det här kan du läsa i mitt första inlägg om folie, Foliera Mera, eller här i Babsans […]

Lämna ett svar