Årets färg!!

Ni har väl inte missat vilken färg som gäller 2023 enligt Pantone? Viva Magenta! En härlig röd nyans som drar mot både vinrött och ceriserosa, åtminstone utifrån färgåtergivningen på min skärm. Eller som Pantone uttrycker det: ”This year’s Color of the Year is powerful and empowering. It is a new animated red that revels in pure joy, encouraging experimentation and self-expression without restraint, an electrifying, and a boundaryless shade that is manifesting as a stand-out statement. PANTONE 18-1750 Viva Magenta welcomes anyone and everyone with the same verve for life and rebellious spirit. It is a color that is audacious, full of wit and inclusive of all.”

Jag tyckte min förklaring var enklare.

När jag skriver det här inlägget så är vi på Pyssloteket fortfarande mitt uppe i Diecember så därför blir det dagens tema även om vi är inne i januari när det publiceras. Här kombineras dies med årets färg och den senaste releasen från Lawn fawn. Årets färg representeras av Magnificent magenta, ett metallic cardstock från Tonic som är überlätt att stansa i och som finns i en uppsjö av underbara färger. Magenta får sällskap av Lawn fawns Pixie dust och shimmer cardstock i svart. Den die jag använder är faktiskt det enda jag hittills köpt från LFs senaste release och det är Giant outlined Love ya. Jag har inte varit särskilt förtjust i LFs textdies men den nya stilen som de införde med förra releasen tycker jag är riktigt användbar (då kom Oh what fun och Merry & Bright). Om man stansar dien i tre olika papper så får man ut tre variationer av motivet.

Om man inte pusslar ihop motivet direkt på sin kortbas eller ett cardstock så är mitt tips att rita av dien på skräppapper, klippa ut hjärtat och montera delarna på hjärtformen. Det gör det enkelt att hantera sitt ihoppusslade hjärta.

Det kluriga med den här nya textdien är att den matchar deras tidigare hjärtdies: Lacy heart stackables och Outside in stitched heart stackables. Vem hade trott att de skulle bli i ropet igen?! Och av just den anledningen så behöver du maila Anna på anna@pysslotekets.se om du är sugen på att komplettera med dem, de har liksom utgått ur Pysslotekets sortiment.

Just Outside in har jag i mina gömmor så jag bestämde mig för att göra ett hjärtformat kort med hjälp av den. Jag stansade ut den ut Neenah 110 lb och gjorde en skåra ungefär en halv inch ner från toppen. Efter att ha vikt och pressat flärpen så satte jag tape på den och kunde på så sätt fästa ihop de två delarna till ett bak- och ett framstycke.

För att kortet ska stå bättre så skar jag bort spetsen på bakstycket.

Ett kort lämnade jag helt utan utsmyckning och det andra fick några små motiv från Scent with love – add on.

Det tredje hjärtat använde jag på mer traditionellt vis och fäste på framsidan av en kortbas. För att pigga upp den, kortbasen alltså, embossade jag den med en urgammal embossingfolder från gömmorna. Även här fyllde jag ut med samma stämpelset som ovan, Scent with love – add on.

Hoppas vårt Diecembertema gett dig massor av inspiration till att nyttja dina dies på alla möjliga, och omöjliga, sätt. Tagga oss på Instagram @pyssloteket så vi får se vad du gör!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar