Jag har pysslat! Typ. ;)

Lider fortfarande av en extreeem kreativ förstoppning. Måste snart ta och bara planka kort rakt av snart. Så man kommer igång!

Mina barn fyller år 8 februari så det blev två grattiskort idag!
Vi kör ju ett hjärtligt tema nu ett par veckor så även dessa kort har hjärtan. <3

 

Jag började med att rita av en hjärtdie från Lawn Fawn lite huller om buller på diagonalen. Man kan såklart rita av vilket hjärta som helst eller rita på frihand.
Jag använde mig av akvarellpapper och den eminenta reklampennan som Anna skickar med i ordrarna ibland. =)
Jag börjar med att måla med rent vatten där jag vill ha färg. Använd gärna två burkar med vatten. En som du gör ren din pensel i och en som du tar rent vatten från!
Jag droppade sedan i altenews akvarellfärg i färgerna Cherry Blossom, Starry Night och Warm and Cozy. Noga med att inte låta dom komma för nära varandra.
Jag ville ha dessa tre färgerna. Alla är blandbara men orange och rosa ger rött och den oranga och blå ger en inte jättevacker brungrön.. Den blå och rosa lät jag blanda sig lite här och där för att få lila.

Jag la på färgen i flera lager och lät det torka emellan. Om man lägger färgen på blött papper kommer den blöda och sprida sig, men om du läger den på torrt papper kommer den ge skarpare linjer. Så där du vill ha skarpa linjer är det viktigt att pappret är torrt när du målar.
Akvarellfärg dras dit det är som blötast. Bra att veta. =)

När allt hade torkat skvätte jag lite med den rosa och blå färgen. Målade lite slarvigt på en bit överblivet akvarellpapper och stansade ut Happy Birthday i det. Dien kommer från en privat gömma.

Nästa kort är blå/gröna toner istället. Här valde jag att rita mina hjärtan som en klase ballonger istället och rita dit lite snören. Annars samma princip som ovan.
När jag målar väljer jag att maskera kanterna med lite maskeringstejp, det gör så himla mycket för slutresultatet. Denna från Woodware är prisvärd och lätthäftande!
Ballongsnörena målade jag med en fineliner penna.

Må gott allihop!

 

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar