Var med i vår utmaning inför Internationella kvinnodagen

Pysselnördar som vi är laddar vi ju upp för Internationella kvinnodagen på det sätt som vi gör bäst. Det är kanske inte en dag man firar och säger grattis på. 🥴 I den bästa av världar hade den inte behövts. Men den förtjänar definitivt sin uppmärksamhet. Så vi översätter kvinnokraft till kvinno-craft och vill med våra alster hylla och peppa alla starka, smarta, vackra, kämpande, mäktiga, roliga kvinnor omkring oss. Vill du vara med oss i denna utmaning?

Fram till och med midnatt den 8 mars kan du posta ditt bidrag i albumet för utmaningen i Pysslotekets Facebookgrupp. Vi väljer ut ett par av bidragen vi gillar bäst och visar upp här i vår blogg och på vårt Instagramkonto. Som vanligt ska ju alstret vara nyskapat för den här utmaningen. Du väljer själv om det ska vara ett kort, en art journalsida, Scrapbook layout eller vad du nu vill.

På onsdag den 8:e, kommer vi i DT-gänget göra en Instahop med hur vi tolkar utmaningen men redan nu kan du få lite inspiration av mig och Stephi.

Stephi har till sitt inspirationsalster gjort ett ”onelayer card” och använt en stämpel från Aall&Create #88 (går att beställa från anna@pyssloteket.se). För att få stencilmönstret snyggt och tätt runt motivet använde Stephi
maskeringspapper för att täcka motivet.


Sedan fäste Stephi stencilen Sunray Background, från Lawnfawn på min Wendy Vecchi Make Art Stay-tion.

Den är helt suverän med magneter och linjer, hälsar Stephi. För att färga in använde Stephi Oxide ink Mustard. Sedan stämplades text, ritade lite streck och satte fast en svart kortstomme. Visst har Stephi fått till en bra pondus med motivet? Helt klart Girl-power!!

Till mitt inspirationsalster har jag använt Visible images coola stämpel Molly Rules som jag färglagt med akvarellfärger. I butiken hittar du motsvarande set här. Jag har klippt ut Molly för hand men det finns även dies till dessa stämplar. Bakgrunden har jag gjort med sprayer från Lindys gang Carribean Cruise. Dessa har beställt från Anna men samma färger finns faktiskt i de nya pulvrena som kommit in. Katti gjorde ett inlägg med dessa häromdagen.

Sedan har jag bara stämplat med svart Versafine-dyna ovanpå, ramat in med svart cardstock och satt på en kortbas.

Om du vill ha mer tips på saker som passar temat tipsar vi om alla Dee och tantstämplar från Aall and create. En hel del av Dina Wakleys stenciler, tissuepaper föreställer också kvinnor eller har texter som kan passa temat. Flera av Hänglar & Wings snorkiga texter känns bra i kaxighet och power. Ett annat tips är att botanisera här bland texter och Tim Holtz paper Dolls.

Hoppas ni inspireras av utmaningen och skapar för och med full kvinnokraft!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar