Julen vara än till påska

Jag tyckte att det var alldeles nyss som jag plockade undan julstämplarna och nu är det snart vår och påsk? Eller vår och vår, här i Stockholm har vi recis haft snöstorm… Men det hindrar ju inte att man plockar fram pastellfärgerna och börjar pyssla! Så idag tänkte jag komma med lite inspiration.

Det finns många fina mönsterpapper i webbshoppen och jag är ganska så bra på att köpa hem dem, men kanske mindre bra på att använda dem. Jag misstänker att ni  känner igen er…. I tidigare blogginlägg har jag tipsat om sätt att få användning av dem. Det första kortet här är ett skakkort där jag egentligen inte har gjort så mycket mer, utan låter mönsterpappret få vara i fokus.

I det andra inlägget visar jag hur man kan göra kort bestående av bara mönsterpapper. Jag tycker det är supersvårt, men vill man ha inspiration så är Kristie Marcotte superduktig på att använda upp ett helt 6×6-block utan nästan några spillbitar.

För att fortsätta på temat att bara använda papper, har jag också gjort en variant där jag bara använde die-cuttade (är det ett ord? 😂) saker. Ett perfekt pyssel med barnen kanske?

Therese har också gjort våriga kort där hon die-cuttat (nu bestämmer vi att det är ett ord!) ut blommor och bokstäver i olika spillbitar. Funkar till barnen här med!

I den här varianten, som Åsa har gjort, blev det ett tredimensionelltkort i supersöta pastellfärger. Lite pilligt, men väl värt det!

Gillar man inte göra kort eller helt enkelt inte vill ha en fullt så pastellig färgskala, så kan man hämta inspiration från Veronicas fina LO istället.

Och vill man göra något helt annat, så kan man följa Karins instruktioner och få denna fågelholk!

Karin håller faktiskt en kurs i vår- och påskkort lördagen den 25 mars på Pyssloteket. Så boka en plats och gör fina vår- och påskkort samtidigt som du lär dig några grundläggande moment och tekniker i kortskapandet. I supertrevligt sällskap förstås!

 

 

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar