Scener med Dee #1

Det är ju vid det här ingen hemlighet för någon som följer den här bloggen att jag är smått besatt av Dee från Aall & Create. När jag kommer i gång kan det till slut se ut så här på pysselbordet… Det är rogivande både att göra kläder med paper piecing, färglägga och sedan klippa ut härligheten…faktiskt…jag  gillar’t!

Behövde inspo till bakgrunder och hamnade i jakten på det via deras hemsida på Aall & Creates tv-kanal och fick kanonmycket inspo och nya ideer.

Vad sägs om de här stämplarna som jag snabbt förbeställde av Anna! 🙂

I väntan på dessa fick jag använda mig av det jag hade hemma så började med denna sida:

Tog det jag hittade i gömmorna, lotusstämpeln kommer från Donna Downey Imperfection och fönstret är Finnabairs design för Prima Marketing Old Town set. Båda har några år på nacken och är speciellt förbeställda hos Anna.

Nu hade jag fått blodad tand och fortsatte på samma tema men annan färgskala.

Uppslagen är gjorda i Dina Wakleys lilla vita 6×6 artjournal med tjockt härligt akvarellpapper så jag valde att köra med vattenbaserade färger som bas i bakgrunden. OM Dee är helt färglagd med vattenfärg på annat akvarellpapper utklippt och sedan pålimmad på bakgrunden. Stämplade med vattenfasta stämpeldynor spm tex archival och versafine för att kunna jobba med vatten ovanpå. Hela den här högersidan av uppslaget är färgsatt enbart med vattenfärger. Nu hade mina efterlängtade stämplar kommit och det var dags för vänstersidan.

Här har AM Dee har fått kläder och tofflor från ett mönsterpapper med paperpiecing. Fåtöljen och kuddarna kommer från #461 Have A Seat och lampan från #409 Home som verkligen innehåller en hel massa användbara rekvisita som bord, blomkrukor och en klocka. Vovven har jag lånat från #846 Hello Gorgeous.

Tapeter/bakgrunder är stämplar från samma set som fönstret och är stämplade med vattenfasta dynor som sedan fått lite skiftningar med vattenfärg.

Det öppna ögat har jag lånat från en av de andra Dee som passade perfekt i storlek, lite kul att modifiera stämplarna och låna mellan de olika seten.

Låt mig säga så här…alla utklippta Dee i första bilden i inlägget här uppe kom så småningom till användning…. min vita 6×6 artjournal blev full… Det kommer alltså fler AJ-uppslag framöver med lite olika tekniker och rekvisita…

Om du blir sugen på att förbeställa stämpelseten med rekvisita från bilden ovan så heter de:

#409 Home

#410 Nana’s Kitchen

#461 Have a Seat

#476 Happy Hour

#652 Caravan

De brukar landa rätt snabbt i butiken när Anna beställt.

Hoppas jag med det här kunnat inspirera dig till att bygga scener utanför ”LawnFawnboxen” som jag ju också älskar men det är ju kul att variera sig!

Stay tuned för det kommer som sagt mera…

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

2 reaktioner på ”Scener med Dee #1

  Lindlands pyssel

  (13 mars, 2023 kl. 12:21)

  Helt helt fantastiskt underbart uppslag, jag ler inombords av värme 🫶 tack för inspirationen Karin 🙏😍

   Karin

   (14 mars, 2023 kl. 20:51)

   Åh tack! Vad glad jag blir att jag kunnat inspirera <3 Det är precis min avsikt att dela med mig av skaparglädjen!

Lämna ett svar