Söta citroner små

Jag satte mig ner en kväll och gjorde en hel hög med bakgrunder med olika kanter/stenciler och färgkombinationer men alla fick samma layout; en färgglad banner i överkant. Det gick åt en del maskeringstejp, kopieringspapper och mycket utrymme för torkning. När jag färgar in med oxides gillar jag att låta det torka över natten men det går såklart att torka med värmefön också.

En av dessa bakgrunder blev i en lite lime-citrusig kombination i form av Squeezed lemonade och Twisted citron med raka kanter. Jag stänkte lite skimrande spray på i grönt, just denna är äldre och från Heidi Swapp men i butiken hittar du exempelvis Dylusions shimmer spray som ger liknande resultat. 

Som motiv tog jag en citronskiva från Lawn Fawns Zesty lemon die set och skar ut i olika gula bitar cardstock. Jag klippte itu skivan på mitten och fäste halvorna med lim och distanskuddar.
Texten kommer från hÄnglar & Wings set Skrivmaskin

I ett försök att använda mer av diesetet från Lawn Fawn så satte jag ihop en gren med lite löv och två citroner, en design jag kopierat från Lawn Fawns enga exempelbilder. Löven skar jag ut i Lawn Fawns papper som heter Cilantro och färgade in lite med Distress oxide Rustic wilderness. Hello är utskuret med Lawn Fawns Henry’s ABC’s. Jag avslutade med lite bling, stickles i mitten på blommorna och Glossy accents på bokstäverna samt små droppar på löven.
Bakgrunden hade jag liggandes sedan länge men den är superenkelt gjord med vattenfärg på Canson XL.

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar