Cocktails and dreams och solnedgång

När jag fick syn på stämpelsetet Cocktails and dreams från Visible image så började direkt en låt spela i mitt huvud… ”Aruba, Jamaica, oh I wanna take you…”. Ni som har sett filmen Cocktail från 1988 förstår precis vad jag menar 😉

Givetvis fick detta stämpelset följa med hem och det råkade ju passa perfekt till Babsans solnedgångsutmaning i cybercropen. Drinkar – solnedgångar – bara att plocka fram distress inksen och börja med lite ink blending. För ett tag sedan hade Anna en förbeställning från Hero Arts och där beställde jag bland annat stencilen Petal Burst som jag ville prova till det här. Jag använde mig även av Distress Oxide inks och testade att blanda på två olika papper, Distress White Heavystock och Distress Kraft Heavystock:

På kortet med den vita bakgrunden så testade jag även att använda mig av Crackle Paint Translucent ovanpå min ink blandade bakgrund för att få till lite extra intresse:

Här hade det säkert varit ännu bättre att använda sig av Texture paste translucent crackle, för den hade stannat på rätt ställe i stencilen, men jag hade ingen sådan hemma. Det fungerade alldeles utmärkt att använda Crackle Paint men man får vara försiktig med hur mycket man tar så att den inte migrerar in under stencilen.

Drinkarna är färglagda med alkholbaserade pennor och så har jag lagt till lite detaljer med en vit gelpenna. Det ena glaset är upp-poppat med skumtejp för lite extra intresse. Texterna är heat embossade med vitt på Lawn Fawns Black Licorice cardstock.

För att få färgen att framträda väl på Distress Kraft Heavystock så tog jag starka färger av Distress Oxide; Mustard Seed, Picked raspberry och Villainous potion. Drinken och frukterna är färglagda med alkholbaserade pennor och så har jag lagt till lite detaljer med en vit gelpenna.

Det var roligt att testa olika färgkombinationer med denna stencil så jag bjuder på ett bonuskort här också:

Texten kommer även den från Hero Arts och är en die som heter Celebrate words fancy dies och kan beställas om du mailar till Anna. Paljetterna kommer från Nellie Snellen Yellow Sequin mix. Härliga små lådor i många olika färger med olika storlekar av paljetter (och de har inget hål i mitten), diggar starkt!

Dags att prova fler färgkombinationer!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar