Fyra snabbisar med Altenew

Hallå där!

Jag lider lite av idétorka just nu. Hatar när det händer. Hur gör du för att hitta tillbaka till idéerna och lusten när den tryter? Jag gör lite olika men den här gången bestämde jag mig för att göra kort som gick snabbt att tillverka. Det är en skön känsla att få producera några kort och jag känner att lusten och idéerna är på väg tillbaka så smått.

När man vill att det ska gå snabbt så är stenciler och distresser väldigt effektiva att använda. Till de två första korten har jag använt Altenew Stencil -Foliage. Det första fick bli väldigt grönt och avskalat. Siffrorna är Altenew -Bold Numerals Die. För att få lite djup så använde jag två nyanser av grönt till siffrorna och fäste dem på distanskuddar.

Om man vill skoja till det lite kan man göra bladen i flera olika färger. Texten kommer från ett äldre Altenew set som heter Birthday Builder om du vill att Anna ska kolla om hon kan ta hem det.

Nästa kort har jag gjort med Altenew Stencil -City Scene. Himlen är gjord med oxiderna Mustard Seed, Abandoned Coral, Spiced Marmalade och Candied Apple. Jag sprayade lite vatten på bakgrunden för extra effekt. Jag använder denna från Tim Holtz när jag sprayar vatten på mina bakgrunder. Texten kommer från ett set från Altenew som heter Painted Greetings om du vill att Anna ska kolla upp om hon kan få tag på det.

Sist ut ett kort med bokstäver från Altenew -Bold Alphabet Die. De är riktiga favoriter för mig. Jag har monterat bokstäverna på distanskuddar och för att utsmycka dem har jag använt blommor från Spellbinders -Be Bold Blooms Etched Dies. Jag färgade in bokstäverna, blommorna och bladen med olika oxider.

Hoppas att ni har fått lite inspiration av mig idag. Ha en riktigt fin helg med mycket pyssel!

Kram DT-Åsa

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Lämna ett svar