Arkitektur

Hej allihop! Då var det fredag igen och min tur att göra er sällskap i bloggen.

Förra veckan visade jag er ett grattiskort i en av mina absoluta färgkombinationer just nu – gul och rosa. Kommer ni ihåg? Idag kommer nämligen en Lo i samma färgtema, bara för att övertala er att den verkligen är snygg.

Lo’en är lite mer dämpad i färgerna då även jag äntligen har införskaffat Distress Oxides. Vilka underbara dynor!

Jag har i alla fall gjort som vanligt, gnuggat på lite färg med en Blendig Tool som bas att utgå ifrån. Sedan drog jag av färg från dynorna på ett glatt underlag, sprayade färgen med lite vatten och plockade upp den på en plastbit för att föra över den till mina redan infärgade ytor på papperet (smooshing-teknik). Detta för att få intrycket av färg som flutit ut och fläckar/droppar. Tänk på att ta en färg i taget och låta färgen torka mellan gångerna (går fort med hjälp av en värmefön) för att inte färgerna ska blanda sig. Slutligen sprayade jag lite vatten över alltihop för att få ihop allting och sudda ut skarpa kanter. Färgerna på Oxides-dynorna är: Fossilized Amber, Abandoned Coral och Tattered Rose. När allting torkat plockade jag fram Grit-Paste och en av Tim Holtzs senaste stenciler, underbara Dashes.

Formatet på Lo’en är A4 och bakgrundspapperet är ett tjockt slätt papper, typ Neenah cardstock. Jag valde att placera fotot efter ena långsidan och lade mina mönsterpapper som en diagonal över papperet med fokus runt fotot.

De underbara utstansade blommorna är Altenews Rose Flurries 3D Die Set. (De finns inte inne i butiken just nu men är ni intresserade så maila Anna). Jag valde att stansa de fyra lagerna i olika färger av cardstock för att plocka upp färgerna från bakgrunden och papperna. Jag har även dekorerat med små pappersblommor från Prima och rosa bling från Kaisercraft. Trevlig helg på er!

Post Author: Susanne

Susanne
Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”Arkitektur

    Therese

    Therese

    (9 mars, 2018 kl. 09:20)

    Älskar färgerna! Nu villhöver jag också det där setet från Altenew, ååå!

Kommentera