Utmaning inför alla hjärtans dag och ett minialbum

Förra söndagen startade en ny utmaning i Pysslotekets Facebookgrupp. Med inspiration från det gamla ordspråket inför bröllop och med sikte på Alla hjärtans dag lyder den:

”Något gammalt
Något nytt
Något hjärtligt
Något sytt”

  • Gammalt står för att ni ska använda något ni haft länge i ert pysselförråd. Kanske en gammal favorit. Det kan även vara något ni köpt av någon annan i använt skick.
  • Nytt står för något som är nytt som i oanvänt. Hos mig finns det massor som jag köpt men inte hunnit använda. Ta chansen här!! 😃
  • Något hjärtligt är alltså något som föreställer ett hjärta. ❤️
  • Något sytt innebär att det ska föreställa stygn (tex på dies, stämplar, ritade stygn eller stencil) eller så fixar ni riktiga stygn med tråd! 🪡 🧵

Utmaningen siktar som sagt på alla hjärtans dag men tänk på att det finns mer att fira än bara tvåsamhet. All slags kärlek och omtanke räknas. Och du får skapa vilket slags alster du vill.

Utmaningen pågår till 11 februari. Posta ditt bidrag i Facebookgruppen eller på Instagram och tagga Pyssloteket. Det är en inspirationsutmaning, dvs inget pris utan bara för att sätta igång inspiration och kreativitet. Man får göra valfritt många bidrag.

Ett minialbum med papper från matkassar 🤔

Jag valde att göra ännu ett minialbum. När jag städade hittade jag nämligen ett litet utkast använt pappkassar från mataffären som stomme. Jag skar ut 16 st remsor 26×8 cm som jag sedan vikt på mitten så de bildar ett litet block. I vikningen gjorde jag hål med en syl så att jag kunde sy ihop en bindning. Sedan limmade jag ihop sidorna två och två så de fick bättre styrsel. Totalt blev det 8 sidor i albumet.

Jag märkte snabbt att pappret från matkassarna är underbart att stencilera på och jag bestämde mig för att klä färre sidor med mönsterpapper än vad jag från början tänkt. Jag använde följande material:

På framsidan använde jag något gammalt till bakgrunden: delar av ett kort jag kasserat. Något nytt var Darling-diesen från Dress my Craft (Expression Circle Sentiments #3). Något hjärtligt var stencilen Mask it från Dylusions, som jag använde för att rita av hjärtat och sedan klippa ut den. Glöm inte att stenciler med enkla former går att använda så också. Sedan har jag sytt stygn i hjärtat.

På sida 2 har jag använt hjärtat igen och sprayat med vit ink och sedan stämplat med hjärtan över. Jag försökte följa utmaningen på alla sidor här med sick-sack sömmen längst ner.

Det här uppslaget gillade jag att göra. Stencilen floran är en gammal favorit och det blev coolt tillsammans med nyckelhålet från Mask it tycker jag.

På det tredje uppslaget lekte jag med stjärnformen från stencilen Mask it. Och kompletterade med schackrutigt från stämpelsetet Molly rules. Textstämplarna har ett par år på nacken men är från Tim Holtz.

Varannan sida klädde jag med mönsterpapper och varannan fick vara pappret från påsarna som jag färgade in med stenciler och distresser. En annan idé jag hade var att göra varannat uppslag rött.

Att använda så många olika stenciler var verkligen roligt och samtidigt fundera på vilka foton som kan komma att passa tillsammans med de textstickers jag valt.

Eftersom jag gillade pappret från matkassarna fick jag för mig att utmana kvaliteten i det och köra det genom en embossingfolder. Körsbärsblommen blev ju helt underbar så. Sen färgade jag in blommorna och bladen med distresser.

Visst blev det sött med en liten tag i en ficka också på översta sidan? Tror nästan det här blev mitt favorituppslag! Diesen med tagen och hjärtat är från Lawn Fawn. Själva fickan är från ett dies-set från Art by Marlene. Setet verkar vara slut hos Annas leverantör men kan verkligen tipsa om att Anna har tillgång till många fler märken än vad som syns i butiken så det kan vara värt att ställa en fråga om du letar efter något speciellt!

Så här blev de två sista uppslagen:

På sista sidan hittade jag en gammal oval ram i akryl som blev fin att sätta in. Nu ska bara fotona in!

Ett romantiskt litet projekt med bilder från de senaste tio åren tillsammans på maken och mig. Har skrivit ut dem i sepiafilter så det matchar de bruna tonerna i albumet.

Nu undrar jag vad du hittar på i utmaningen!!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar