Frossa i blommor

Äntligen!!! har vi passerat januari och CAS temat. Nu får jag vara hemma på min egen gata. Blommor är min största passion i livet i stort och i synnerhet när det kommer till scrapbooking. Blommor kan  innbära mycket, men för mig är det pappersblommor, blommiga mönstrade papper och riktigt romantiskt.

Idag vill jag hylla the queen of flowers ( enligt mig) Stacy Young som gör magiska canvasar, kort och layouter med tonvis av blommor. De flesta av er är nog bekant med henne skulle jag tro. Om inte så hittar ni hennes FB här och hennes instagram här.

Hon är en av mina största inspirationskällor och omedvetet liftar jag säkert henne i mångt och mycket. Den layout jag visar idag är en sådan omedveten lift som jag efteråt upptäckte var väldigt lik en av hennes senaste layouter, nämligen denna.

För er som inte är bekant med ordet ”lift” innebär det att man helt enkelt ”härmar ” eller hämtar tydlig inspiration från någon annans alster. Vanligt är att man om man liftar någon ger den personen cred för det och även frågar personen om det är ok att publicera.

Så här ser min ut:

Som ni ser har jag härmat rätt mycket på denna layout. Papprens och elementens placering framför allt. Till min layout har jag använt papper och blommor från Primas Misty Rose Collection, pappren Scattered Dreams och The Untold Story. Även blommorna är från samma serie. Nu finns inte så mycket i butiken kvar från just denna serie, men under mönstrade papper från Prima finns massor med andra läckra papper och många med just blommor på, kika gärna på den senaste serien, Midnight Garden.Samma sak gäller blommorna, men i butiken kryllar det av urläckra Prima blommor. Jag skulle kunna köpa alla om min plånbok tillät det.

Lite detaljbilder då…

Jag har klippt ut en hel del blommor ur mönstrade papper för att lägga under pappersblommorna och skapa mer blommig effekt.

Jag har även använt en stencil och Primas Modeling paste på bakgrundspappret, vilket ni kan se nedan. Stencilen är en från Altenew.

Har även använt chipboard från Whycinanka.

 

Inläggsförfattare: Maja

Maja
Blommig layoutmakare som ibland även gör lite annat pyssel med papper.

Kommentera