Vårinspirerad layout med Pink Paislee och MFT

Nu går vi mot ljusare tider och det är SÅ härligt! Jag har inte varit så sugen på att göra layouter på ett tag, men som vanligt när våren gör sig påmind så spritter det lite i pysselnerverna. Vi kör nu på temat blommigt och det passar ju utmärkt!

Jag har länge velat göra en layout med utstansade blommor, specifikt Scribble Roses från My Favorite Things. De har en så fin form och är så tunna, och jag gillar kvaliteten på MFT:s ståldies, de skär väldigt fint även med mer detaljerade dies.

Jag ville inte bara skära ut dem i vitt, men samtidigt inte få dem i för skarp färg eftersom de är så ”dainty”, så jag bestämde mig för att skapa en egen bakgrund på akvarellpapper med mina Distresser. Här har jag blandat originalen (färgerna Tattered Rose, Spun Sugar och Squeezed Lemonade) med lite Distress Oxide (Worn Lipstick).

För att aktivera färgerna har jag sprejat med vatten, och sedan lite Sheer Shimmer Spritz.

Den varierade bakgrunden gör att ingen av de utskurna blommorna ser riktigt likadana ut, vilket ger lite liv och rörelse.

Vidare på blomtemat valde jag några favoritpapper från Pink Paislee – Whimsical. Många fina färger och mönster! Jag tyckte att tonerna passade bra ihop med mina blommor.

Tillsammans med de utskurna blommorna och några valda bitar från ett Ephemera pack från samma pappersserie  skapade jag några valda kluster med dekorationer runt fotot.

Älskar de här molnen!

Det blev mycket white space och lagom mycket färg kring ett stort svart- och vitt foto från en resa en vår för många år sedan. Det var en resa när jag verkligen fotade allt och lekte mycket med min älskade kamera, och jag tittar ofta på fotona från den resan. Många fina minnen värda att scrappa!

Hoppas ni alla haft en fin helg och fått njuta lite av solen! Och fått pyssla lite, så klart!

Inläggsförfattare: Jennie

Jennie
Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera