En dag i december – December Daily med Echo Park

Härliga december är här! Jag njuter för fulla muggar och dyker ner i lådan med julpapper och dekorationer i alla möjliga olika syften. Ett av projekten jag ägnar mig åt i år är December Daily. Att dokumentera vardag (och fest), små guldkanter i vardagen som gör mig glad, känns extra roligt i december. Man kan göra det i flera olika format, jag tror att ett av de vanligaste formaten är 6×8″-album. I år har jag valt att göra det i mitt 12×12 Project Life-album, för jag kände att jag ville ha lite mer plats för foton och mer plats att blanda nutid med kuriosa och gamla historier.

Till den sida jag väljer visa idag har jag valt en plastficka från American Crafts – Project Life i design X, för alla mina foton idag är vertikala. Jag har valt papper från Echo Parks ”’Twas the night before Christmas”, älskar hela den papperskollektionen, så klassiska färger och fina mönster!

Utöver papperna har jag också sparat en kaffemugg från dagen som jag ville använda, och färgerna passade så bra ihop.

Jag började med att skära ut bitar av de mönstrade papperna i rätt storlekar för att passa i fickorna (4×6″) och placera ut dem där jag ville ha dem. Sedan skar jag ut en bit av muggen och en spillbit av ett annat papper för att fylla ut de minsta fickorna.

Det går ganska fort med Pocket Pages (ficklayouter). Jag använde dubbelhäftande tejp för att fästa fotona på pappersbitarna, sedan skrev jag texten, och så några få dekorationer för att göra det fint1

På mittenkortet fanns det en bild på en rosett, så jag knöt en rosett av snöre och limmade ovanpå. Jag hängde äen dit några små stjärnor/berlocker på snöret.

Eftersom en höjdpunkt på dagen var den fantastiskt goda latte jag skämde bort mig med, så kunde jag inte låta bli att använda mig av mina kafferelaterade Lawn Fawn-stämplar.

En liten handklippt vimpel fick bli platsen för dagens datum, stämplad med Archival Ink:

Det är så tillfredsställande att stoppa in de färdiga korten i alla fickor! Foton, dekorationer, fina papper och berättelser från dagen får samsas i en enda blandning. I slutet på månaden har man en samling av vackra glada sidor med minnen och tankar.

Hoppas detta varit lite inspirerande! Att dokumentera även det lilla i vardagen kan betyda mycket de dagar när regnet bara öser ner och man knappt går utanför dörren. Det är på de dagarna man sitter hemma och pysslar ihop dessa sidor och minnen. Glad advent!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar