Recycling till Barnens Ö och ATSUB!

Det här inlägget ligger klistrat överst i bloggen tills insamlingen är över.
För nya inspirerande inlägg scrolla nedåt 🙂 

Nu pågår det en Recycling igen! Låt ditt gamla pyssel få nytt liv!

Det finns många saker pysslare är bra på och att shoppa brukar vara en av dem, men hur bra är vi på att göra oss av med saker? Allt det där som man köpte när man precis började: stämplar med roliga motiv, missmatchande papper, brads i alla möjliga former och stämpeldynor i en uppsjö av färger, sånt som det inte är nåt fel på men som man kanske inte riktigt slänger upp till försäljning?

Tyvärr finns det allt för många områden idag där svångremmen dras åt och där det inte finns pengar till det där lilla extra, som t ex pysselsaker, och där ditt ”gamla skräp” kan vara en riktig guldgruva. Min tanke är att du rensar i dina gömmor och kommer förbi butiken med det eller skickar det till Pyssloteket så ser jag till att det kommer ett behjärtansvärt ändamål tillhanda.

Insamlingen pågår från tisdagen 24/4 till och med lördagen den 5/5 och vidarebefordras sen till kollot Barnens Ö i Stockholm samt föreningen ATSUB, anhöriga till sexuellt utnyttjade barn.

thumbnail_bo_hemsida_header__


De vill ha alla sorters pyssel som papper, pärlor, färger, dekorationer, stämpeldynor, blommor, band, snören, garn, knappar, stansar, stämplar. Allt pyssel är gångbart. Så rensa ordentligt hemma 🙂
De vill också ha tex pysselböcker, brädspel och pussel.
Det finns dock några saker att tänka på:

– sakerna ska givetvis vara i brukbart skick och stämplar hyfsat rengjorda
– maxmått är 40 x 30 cm
– sakerna ska vara vettigt förpackade, brads för sig, band för sig osv. (Men det kan givetvis vara en påse med blandade brads, t ex.)
– minsta pappersstorlek ca 15 x 15 cm
– du står för frakten till mig eller kommer förbi och lämnar det på Pyssloteket mellan 24/4 och 5/5.

Jag fick mail från Mattias som jobbar på Barnens Ö:

Kollo på Barnens Ö drivs på uppdrag av Stockholm Stad och Nacka kommun genom Stiftelsen barnens dag. Förra året åkte det närmare 4000 barn till kollo på Barnens Ö! Jag jobbar på en utav gårdarna som heter Stugorna dit ca 350 av dessa barn åker varje sommar. Kollogården Stugorna har djurinriktning och till oss kommer det barn mellan 8-13 år. 

Vår verksamhet bygger mycket på att kreativitet  därav är nästintill all typ av prylar är intressant för oss. Pyssel, böcker, spel, uteleksaker etc. Med så mycket barn i den åldern, så blir det väldigt mycket pyssel av alla dess slag. Vi kan få användning av nästan allt slags pyssel.

Kollo på Barnens ö har funnits i nästan 200 år och det är viktigt att bevara möjligheten för Stockholmsbarnen att komma ut och få uppleva sommaren. Det kan ni hjälpa till med och vi vore er evigt tacksamma!

Hemsidan hittar du här: http://www.barnenso.se/

 

Strax efter att vi beslutat att årets insamling skulle gå till Barnens Ö så kom det ett mail från Åsa som arbetar med den idella föreningen ATSUB. En förening för anhöriga till barn som utnyttjas sexuellt.

Föreningen startades 1993 av Birgitta Holmberg med tanken att hjälpa anhöriga till sexuellt utnyttjade barn, med åren har det dock utvecklats till ett bredare hjälp område och idag arbetar vi för barnen med anhöriga och även direkt med ungdomar. 

Syftet med lägret är att familjerna ska komma till en helt ny miljö och bara leka och ha roligt. Barnen får se sina föräldrar skratta och ha roligt, istället för oro för barnens trygghet hemma. Alla diskussioner om problem lämnas åt sidan och föräldrarna finns bara till för sina barn.

Vikten av att träffa andra som upplevt samma eller liknande saker är otroligt stor och vi ser det hela tiden. Under ett läger var det ett barn, 5 år, som sa: “Det syns ju inte på de andra barnen!” Vilket är en föreställning som många, både barn, ungdomar och vuxna som varit utsatta för sexualbrott har. Att det syns på dem att det som gjorts mot dem – syns.

Vi undrar om det finns något ni kan tänka er att bidra med till vårt sommarläger, kanske pyssel, spel, målarsaker eller en liten present att ta med hem som minne från en härlig vecka, årets deltagare är mellan 2-8 år. 

Hemsidan hittar du här: http://atsub.se/

Det här väckte en önskan hos oss om att stötta båda föreningarna i år! Eftersom ATSUB vänder sig till barn mellan 2-8 år och barnens Ö till barn mellan 8-13 år så tänker vi att det är ett ypperligt tillfälle att göra en stoooor insamling och dela den mellan de två föreningarna! 

Det som står här gäller för ”båda” insamlingarna,

De vill ha alla sorters pyssel som papper, pärlor, färger, dekorationer, stämpeldynor, blommor, band, snören, garn, knappar, stansar, stämplar. Allt pyssel är gångbart. Så rensa ordentligt hemma 🙂
De vill också ha tex pysselböcker, brädspel och pussel.
Det finns dock några saker att tänka på:

– sakerna ska givetvis vara i brukbart skick och stämplar hyfsat rengjorda
– maxmått är 40 x 30 cm
– sakerna ska vara vettigt förpackade, brads för sig, band för sig osv. (Men det kan givetvis vara en påse med blandade brads, t ex.)
– minsta pappersstorlek ca 15 x 15 cm
– du står för frakten till mig eller kommer förbi och lämnar det på Pyssloteket mellan 24/4 och 5/5.

Så rensa ordentligt där hemma nu! Pyssel, spel, pussel, pärlor, målarböcker allt som ni tror barn kan ha glädje av!

Visst vill du väl vara med och hjälpa Pyssloteket hjälpa andra??
Kom förbi Pyssloteket (Valhallavägen 48 i Stockholm) med dina pysselsaker mellan tisdag 24/4 och lördag den 5/5!

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

1 reaktion på ”Recycling till Barnens Ö och ATSUB!

    Love – Pyssloteket

    (1 maj, 2018 kl. 08:02)

    […] jag gjort idag och sedan utmana er själva att använda upp delar av det. För övrigt pågår ju Pysslotekets recycling tills på lördag så du som bor i området eller har ärenden där omkring kan ju passa på att […]

Lämna ett svar