Tips inför Black Friday

Black Friday alltså… har väl hållt på hela november känns det som. Nä! Hellre kort och rejält säger vi i Pysslotekets Designteam och tydligen tyckte Anna likadant och bjuder på 40% rabatt på allt i lager utom Big Shot, skärmaskiner och Misti 😱. Rabatten gäller med koden BLACK40 mellan 24/11 kl 00.01 och 25/11 kl 23.59. Så mitt övergripande tips är: Häng på låset och förbered din handlingslista redan nu!!

Nä jag har faktiskt några tips till… när jag är ute på shoppingstråt är just nu bläddrar jag framför allt i tre kategorier: embossingfolders, sprayer och klassikern jag aldrig tröttnar på – stenciler.

För några år sedan hade jag aldrig gissat att jag skulle älska återkomsten av embossingfoldrar så. Den stora skillnaden var ju när 3D-foldrarna kom.

Det märkligaste fläckade restpappret (från någon lek med Distress ink och vatten) kan med lite embossingtryck och skimrande paste trollas till en tjusig bakgrund. Se bara:

Dra lite försiktigt med skimrande Lunar paste över trycket och blenda in kanterna med lite ink. Här har jag använt Nellie Snellens embossingfolder Background leaves.

Sprayer. Sprayer är också bra på trolleri och känns också som om de har gjort lite comeback senaste året – i alla fall hos mig. Just nu är jag inne i en period för jag gräver i min restpapperlåda av cardstock. Jag sprayar lite. Ibland i nästan samma färger och får så mycket mer intressanta bakgrunder även i enfärgat. Ibland använder jag dessa sprayade cardstock till att stansa ut dies också. Här har jag ett julkort på gång med denna teknik:

Ibland kombinerar jag sprayer, stämplar och embossingfoldrar. Ja det finns nog lite Nuvo Shimmer Powder däri också. Man börjar med att få färgerna att flyta, stämplar sen och embossar sist. Tycker det blir så coolt med embossingstrukturen i bakgrunden av blomman. Man måste ju inte alltid färglägga innanför linjerna…

Sist men inte minst: Stenciler… jag tröttnar aldrig. Det finns oändligt många tekniker med stenciler. Här från vänster till höger: stenciler med akvarellfärger, vanlig ink-Blending och tillsammans med paste på svart cardstock. Här nedan har jag använt Leaf Burst , Bubbles och Linked Circle.

Vilka kategorier kommer du dyka ner i på fredag? Har du något kvar att fylla på med inför julkorten? Eller tänker du mer framåt inför alla hjärtans dag och påsk? Har du några Scrapbooking projekt planerade inför 2024? Eller planerar du att ta upp art journalling? Det finns något för alla hos Pyssloteket! Happy shopping! 😘

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar