Scrapbook Layout – Lager på lager med Maja Design och Altenew

Jag älskar att lägga saker i många lager på mina layouter, både papper och dekorationer. Det kan gå ganska snabbt och enkelt om man kombinerar papper från samma märke eller kollektion, då det brukar få allt att hänga ihop på ett fint sätt. Här kommer en scrapbook layout med mönstrade papper från Maja Design.

Om man jobbar med många mönstrade papper och känner att man vill ha lite kontrast eller avgränsning kan man lätt skugga kanterna med lite Distress Ink och en Ink Blending Tool. Verktyget gör det lätt att applicera lagom mycket utan för skarpa kanter. Fördelen med Distressprodukterna är att de kommer i många fina nyanser och man kan anpassa till känslan vill få fram med färgskalan på papperna. Jag ”sotar” ofta kanterna med svart som Black Soot, men i det här fallet tyckte jag att det passade perfekt med Pumice Stone.

För fotot skar jag till bitar i varierande storlekar och lade lager på lager under.

Jag ville använda några stämplar som dekorationer och skära ut med ståldies, och i detta fall använde jag stämplar från Altenew, som har många fina typer av blommor och blad som är lätta att kombinera ihop med andra dekorationer.

Jag stämplade och embossade i guld och i guldglitter, några av dem med en rosa bakgrund stämplad med Distress Oxide i färgen Worn Lipstick. Jag skar ut dem med dies och min stansmaskin, en Sizzix Big Shot. Jag älskar detta, det blir så mycket finare än när jag klipper för hand (och man sparar mycket tid!).

Jag gjorde ganska många av varje för jag ville få till riktigt rikliga kluster. Till mina stämplade och utstansade motiv valde jag också ut den del pappersblommor och pappersblad från min samling, en del rätt så gamla men ack så fina dekorationer från Prima Marketing. Det finns många fina varianter att botanisera bland i butiken!

Som grädde på moset sprätte jag på lite guldfläckar med en guldig sprej från Prima, Color Bloom Spray – Antique Gold.

Så här blev min layout till sist!

Till bakgrunden använde jag två stycken 12×12 ark och det ena monterade jag snett över det andra.

För rubriken använde jag mig av guldglittriga Thickers från American Craft, mixat med Mini Market stickers från min samling.

Jag är verkligen SÅ nöjd med blandningen av stämplade, ”handgjorda” dekos och Primas blommor och blad!

Lite pyssel blev det trots allt i sommarvärmen! Jag älskar att scrappa mina foton så man får passa på när det är lite molnigt eller typ när det är midnatt… Eller om man bara är lite blek och trött på solen som jag kan bli ibland så har man ju en rätt bra ”ursäkt” att stanna inne 😉

Trevlig söndag!

/Jennie, a.k.a jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Kommentera