Sommar, sol och bad

Hej på er! Idag får ni ett superlångt  inlägg med massa bilder, hoppas ni vill hänga med. En steg för steg beskrivning av hur jag tänker och gör när jag skapar mina blommiga layouter.

Ingen har väl vid det här laget missat att Anna skickat ut likadana pappers kit åt oss i designteamet…. Lika som blir så olika. Idag visar jag min första layout skapad med dessa papper. Pappren är från Kaisercrafts serie Beach Shack.

Hur börjar jag då? Oftast har jag ett foto i tankarna och väljer sedan papper efter det. Nu fick jag tänka tvärtom! Jag hade pappren och valde ett foto som jag tyckte passade. Oftast använder jag två eller tre mönstrade papper när jag ska göra en layout.

So far so good. Jag bygger oftast en slags fotomatta under fotot av några mönstrade papper, så även i detta fall. Sen har jag rivit ett av pappren så det skapar en diagonal genom layouten. detta papper limmas på att annat mönstrat papper. Lite distress Ink i färgen Broken China på kanterna för att skapa lite djup.

 Här har jag fortfarande inte limmat på fotomattorna, de väntar jag med till jag kommer till dekorationsfasen. Den roligaste biten av skapandet =).

Men innan jag kommer dit så har jag lite bakgrundsarbete att göra. Jag har använt mig av Primas Mini Artstones för att skapa lite struktur. De har dessutom fått lite akvarellfärg på sig. Gillar den blöta akvarellen som sugs upp av de små sandiga stenarna. Far runt lite med akvarellfärgerna på övriga delar av pappret också, mest koncentrerat runt där jag tänkt placera fotot. Jag passar även på att stänka lite med akvarellerna.

När akvarellfärgen torkat är det dags för lite bakgrunds stämplar. Här har jag använt ett set från 49 and Market som hör till serien Captured Adventures (Stamp Set 2 ). Sist tar jag en stencil och Primas Modeling Paste och kör på ytterligare lite struktur här och där. När jag kommit så här långt ser det ut så här:

 

Nu är det dags att dyka ner bland alla blommor, för sådana kan man aldrig ha för många av. Prima blommor är förstås favoriten och massor av sådana hittar ni i shopen här! När jag väljer blommor håller ja mig oftast till 2 eller 3 färger på blommor. De kan dock förekomma  i lite olika nyanser. Tycker att det skapar ett lugn över layouten om man håller ner antalet färgkombinationer.

Jag väljer oftast blommor som matchar i färg till bakgrundens färger så som medium eller pappren i sig. Jag tänker dessutom på att välja ett udda antal blommor i lite olika former och storlekar. Till denna valde jag dessa som jag fotat nedan, men innan layouten var klar hade jag lagt ut 2 till.

Nu börjar det roliga jobbet att flytta runt blommorna och dekorationerna till de är placerade så det ser bra ut.

Några små saker att tänka på är att gruppera blommorna och låta dem ligga lite omlott på varandra, så de får bygga lite på höjden.

Man kan också sticka in blommorna lite under ex en fotomatta. Jag tycker det gör ett naturligare lugnare intryck att tänka på detta sätt när jag ska placera ut blommor.

Nedan kan ni se hur det kan se ut när jag bestämt mig för hur det ska se ut. Än har jag inte limmat fast en enda blomma eller dekoration! I detta skede brukar mobilen åka fram och jag fotar för att komma ihåg hur jag placerat blommorna och övriga dekorationer.

För att hitta placeringen av blommorna väljer jag ofta att utgå från ett hörn på fotot och tänka diagonalt eller i trianglar som får tittarens öga att dras mot blommorna men också in i fotot. Hänger ni med?

Nu kommer den lite kluriga baklänges processen för mig. Nu plockar jag av dekorationerna lager för lager och sparar det understa, för att åter igen bygga upp allt, denna gång limmar jag! Jag använder Tacky Glue som är ett super lim för alla dekorationer. Här har jag lagt till lite gammal skåpmat samt chipboard från Wycinanka och ett par Manilla tags.  När baklänges processen börjar så kan det se ut så här:

Eftersom mina blommor bygger lite på höjden så behöver jag göra någonting åt mina fotomattor så de också höjs upp lite,då är gamla förpackningar och 3D kuddar superbra. Med dem kan jag bygga upp genom att klippa lite kartong som jag fäster 3D kuddar på som sedan fäster på fotomatten. Eftersom jag har 2 bitar fotomatta så gör jag lika på båda och fäster dem sedan ihop med varandra och vips har vi byggt upp fotot lite.

Hoppas ni fått lite tips som kan vara användbara för er. Sammanfattningsvis  3 punkter när det gäller placering av blommor ( enligt mig då 😉 )

  • Udda antal, olika storlekar och former
  • Lägg dem i grupperingar omlott
  • tänk diagonalt eller trianglar runt/ nära fotot

Avslutar detta långa inlägg med lite mer bilder av den färdiga layouten.

 

Tack för denna gång…. om ni orkade läsa ända hit ;). På återseende! Njut av sommar sol och bad. Det tänker jag göra…

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar