För mycket washi? Neeej då!

Washitape är en produkt med ett oändligt antal användningsområden, så därför kan man råka skaffa sig ett oändligt antal rullar washitape. Den kan användas på kort, layouter, i anteckningsböcker och kalendrar, till att piffa till ett brev eller ett paket. Den kan användas som dekoration eller som bakgrund. Idag vill jag visa en layout jag gjort där washitape fått bli en bakgrund.

Ett fint svartvitt foto på mina föräldrar på vår resa till Rom fick denna bakgrund med washitape i olika mönster, men alla i svartvit eller grå skala. Självklart kan man även använda rullar i olika färger, samla dina washitapes på en och samma plats och se vilka kombinationer som känns bäst för dig.

För att fotot skulle luftas ut från bakgrunden omgav jag det med små spillbitar av mönstrat papper och ephemera. Dessa lade jag i lager och några fick sticka ut lite mer än andra. Experimentera med lager från bakgrund till förgrund innan du limmar fast allting med ett permanent lim.

Jag gillar när en del av lagren får böjas upp lite, att alla lager inte blir helt platta. För att de ska hålla sig så även i en plastficka i ett album använder jag mig av självhäftande 3D-kuddar. De finns i olika tjocklekar, men vill man ha ännu lite mer höjd går det bra att kontera dem ovanpå varandra.

Som en sista touch fäste jag självhäftande pärlor i kluster i varsitt hörn av foto, för att rama in det ytterligare samt verkligen dra betraktarens öga till fotot. De kommer i många olika storlekar och färger, och är lätta att matcha med designen på din layout. I detta fall fick de bli en del i lager-på-lager taktiken; jag fäste dem på olika delar av lagren och fästa några lite halvt dolda under i vissa fall.

Känner du att du har lite ont om washitape? Kika in i shoppen i så fall, det finns många riktigt söta motiv just nu!

 

Trevlig söndag!

 

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar