Eget mönstrat papper med vattenfärger från Altenew

Jag har fått äran att skriva det sista inlägget på temat ”vattenlösligt” (för denna gång), och avslutar med att skapa mitt eget mönstrade papper för en layout. Jag ville göra något färgglatt som passade ihop med min förväntan inför våren, så några av de ljusa färgerna från Altenews akvareller passade väldigt bra!

Som bas använde jag ett vitt 12×12-ark från Bazzill. I sådana här fall gillar jag att använda Bazzill Card Shoppe – Marshmallow, då det är slätt och lite tjockare än deras övriga strukturerade cardstock. Det är inte akvarellapper men klarar ändå lite vatten utan att buckla sig allt för mycket. Med hjälp av en pipett droppade jag vatten här och där, en del droppar från nära höjd och en del en bit längre upp. Detta gör att en del av prickarna ser rundare ut och en del mer ”skvättiga”. Sedan tog jag en lätt fuktad pensel och lyfte upp pigment från akvarellfärgerna, och doppade sedan penseln med pigmentet i vattendropparna.

Det är väldigt tillfredsställande och avslappnande att se hur glasklara vattendroppar fylla med rosa och gula toner tycker jag!

Sedan fick det torka ordentligt, utan att jag rörde på pappret och utan att använda embossingfön. Det blir lite annorlunda när akvarellfärg får torka i sin egen takt.

Jag gillar att dra på lite akrylfärg över papperskanter, och jag hade precis fått hem en burk med Primas akrylfärg Sparks – Dragon’s Eye. Kan man ha får många olika typer av guldfärger? Tror inte det! Den var lätt att dra på med en liten spatel.

Oooooch så lite mer BLING! Känner man sig osäker på om något saknas? DÅ är det bara att dra på MER! Inte? Eller? Joooo. Eller, ibland är man helt enkelt bara på det humöret. Jag limmade fast paljetter huller om buller och duttade även dit lite guldfärgad Stickles, bara för att vara riktigt säker på att det blev ordentligt…

Det lite transparenta pappret under fotona är ett vellumark från Pink Paislee från kollektionen ”Auburn Lane”. Jag fullkomligt älskar det, och har fått köpa till ett extra ark eller två till min samling. Det är förvisso en lite höstinspirerad kollektion, men det är så fin rosa och blommorna är i så fin foil! Jag tror att det finns några kvar i butiken, för den som är sugen!

Så här blev då slutligen min layout! Lite vimsig och färgglad utan rim och reson, så där som när våren spricker ut. Det var verkligen väldigt roligt att göra den här bakgrunden, och nu är jag lite fast i det! Det ligger fler ark på tork hemma i pysselrummet.

Brukar du göra dina egna bakgrundspapper? Använder du vattenfärger på dina layouter? Om du visar upp dina alster på Instagram, tagga gärna Pyssloteket, så att vi får se vad ni gör för fint!

Trevlig söndag!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar