En layout full av färg – Det hör våren till!

Ibland blir jag så inspirerad av alla fina färger på en produkt att den får bli grunden för ett alster. I detta fall var det American Crafts Kaleidoscope Thickers, Colorful Phrase, som gjorde’t. Jag är väldigt förtjust i designern Vicki Boutin, och ”Color Kaleidoscope” är verkligen en serie som inte gjorde mig besviken!

Just stickers och Thickers kan vara en väldig rolig utgångspunkt. När jag utgår från en produkt gillar jag att samla ihop mer material i en färgglad hög på mitt pysselbord, mixa och matcha, tills allt känns rätt. Sen är det bara att köra igång! Med detta lilla kit som jag plockade ihop på några minuter skapade jag en layout med vårkänslor, utan någon annan anledning än att jag ville skriva några rader om våren, som nu äntligen är här!

Som bas använder jag mig av vit cardstock från Bazzill, samt ett mönstrat 12×12-papper från Bo Bunnys somriga kollektion ”Summer Mood”. Den vita cardstocken fick bli en större neutral yta att bygga på, medan pappret från Bo Bunny fick bli en smal ram runtom.

Jag gillar att montera mitt foto på flera lager mönstrat papper, och jag valde tre papper ur Pink Paislees block från kollektionen ”Horizon”. När jag monterar papper i flera lager gillar jag att sätta lite lätt färg på kanterna, och det gör jag helst med ett Ink Blending Tool från Ranger. Det blir lite mjukare effekt än om man använder stämpeldynan direkt på pappret, och är lite lättare att hantera överlag.

 

Anledningen till att jag gillar att ”inka” mina kanter är att jag tycker det ser mer ”färdigt” ut, att de skurna raka kanterna får en mer färdig look. Dessutom bryter det av lite så att papperna inte flyter ihop allt för mycket, utan får tillfälle att visa sina mönster ordentligt även när det finns fler mönster att tävla med. Det blir mindre rörigt för ögat, tycker jag.

I många år använde jag alltid flytande lim när jag monterade mina papper. Nuförtiden använder jag hellre dubbelhäftande tejp. Det kladdar inte och sitter som berget! Men det gäller att vara självsäker när man väl lägger ner pappret för det går inte att flytta på sen!

På arket med Thickers fanns en hel del små fina hjärtan m.m. som fick bli dekorationer på min layout:

Jag ville ha lite mer gult för att matcha de gula blomstren på mitt foto, och jag ville även ha lite struktur. Med en stencil från Tim Holtz och lite färg löste det sig! Först använde jag Ultra Thick Gel Medium, som jag drog på med en spatel, och direkt ovanpå det akrylfärg från Dylusions i nyansen ”Lemon Zest”.  Men sen tyckte jag att det saknades lite skimmer, så jag tog fram ytterligare en stencil från Timpan och drog på lite Unicorn Effect Paste från Prima Marketing. Jag älskar den!

Här… Det var den här fina flerfärgade rubriken som fick mig att bli helt kär i dessa Thickers:

Så här blev min färgsprakande layout till slut:

Jag gillar att den gula färgen går i en diagonal riktning över alla papperskanter som är väldigt raka och horisontella. För att förstärka den effekten sprätte jag också en del färg från en sprejflaska i samma riktning. Nöjd att jag fick med både cyklar och fjärilar, för när jag tar ut min cykel från förrådet om morgnarna är det ofta fjärilar jag möter vid denna vackra blommande vårginst!

Hoppas ni får en riktigt mysig söndag nu. Pyssla lugnt!

/Jennie, a.k.a. jenandtricks

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar