Everything has beauty

Hej och hallå ute i stugorna!

Idag dyker plötsligt jag, Päivi, upp med en layout. Jag gillar ju att göra layouter med vit cardstock som bakgrund men varje gång jag ska fotografera min layout så är jag inte alls lika glad. Att fota layouter med vit bakgrund blir sällan bra för mig…

Till dagens layout har jag använt mig av mönsterpapper, 6×6 block, från Pink Fresh Studio – Simple and Sweet. Bakgrundens färgstänk blev jag inspierad av Gunillas inlägg där hon berättar om hur hon använt sig av Distress Ink, akrylblock och vatten. Alltså så enkelt som att på akrylblocket dutta med dynan, spraya på lite vatten och sedan använda akrylblocket som stämpel. För mig blev kanterna av dynan kvar på några ställen på akrylblocket så för att ”sudda ut” de gjorde jag en ”boll” av en plastpåse som jag duttade på färgen för att sprida ut den. Denna teknik har Gunilla använt på kort men går givetvis lika bra att använda sig på layouter 🙂

De svarta cirklarna har jag skurit ut med en Silhouette elektronisk skärmaskin. Till den kan man t ex köpa färdiga skärfiler eller göra som jag att jag gjorde cirklar i olika storlekar och ”mergade/smälte ihop” cirklarna till en figur.

Pink Fresh Studio matchande chipboards till sina papper.

Och som ni säkert sett är månadens tema tillbaka efter sommaruppehåll. ”Det lilla extra” på min layout är de svarta chalkade kanterna som jag använt mig av Distress Ink – Black Soot

Ha det bäst!

Inläggsförfattare: Päivi

Lämna ett svar