Lejonkungen

Här hemma finns det två katter varav den ena vi kallar för ”vår lilla lejonkung”. Månadens tema är ju ”Inspireras av en bok, film eller sång” så här tog jag inspiration från två filmer på kattdjurstema; Djungelboken och Lejonkungen och ett läckert foto på min lejonkungskisse. Det fick dessutom bli en liten premiär med en LO då jag blivit lite sugen på att prova på detta. Här är det färdiga resultatet;

Jag började med att leka med Distress Oxide sprayer på ett Bazzill Kraft cardstock. Färgerna är Twisted Citron och Mowed Lawn. Jag ville skapa blickfånget i mitten med detaljer gående diagonalt genom centrum.

Sedan var det dags för stenciler. Jag använde två stycken; en med blad och en med katt-tassar från mina gömmor, du hittar dock fina stenciler i butiken. Färgerna jag använde är Distress Oxide; Twisted Citron, Mowed Lawn och Black Soot. Jag använde även en gulddyna från Versacolor.

För att få in ytterligare blad så stämplade jag med en bladstämpel från ett Altenew set med Distress Oxide i samma färger som jag sprayat; Twisted Citron och Mowed Lawn. ville även få med bambukänsla på något sätt och stansade då ut med Lawn Fawns Birch tree die i grönt och fick då bambuliknande stammar som fästes uppe och nere. Som sista finishing touch på bakgrunden så blev det lite skvätt med svart färg och guldfärg (Gansai Tambi Starry colors).

Jag tycker om lager-på-lager-känslan så nu var det dags att hitta lite fotomattor till min bild;

Jag hittade ett papper från Kaisercraft i mina gömmor som jag tyckte andades djungelkänsla, sedan parade jag ihop det med två gröna nyanser och svart cardstock (fotot i sig är uttrimmat med en vit ram från fotopappret). Jag ruggade papprens kanter med en sax för att få lite vintage-känsla. Pappren monterades omväxlande med flytande lim (Lawn Fawns Glue tube) eller med 3D foam tape för att skapa djup i kompositionen.

Till sist ville jag ha med lite blad så jag grävde i mina gömmor och hittade ett par olika blad-dies. Dessa stansades ut i grön cardstock och i American Crafts POW glitter paperCaramel heter den underbara guldfärgen. Man kan även använda sig av t.ex Primas blommor, där det finns varianter med både blommor och blad i butiken.

Dags för lite text så jag gjorde titeln ”The Lion King” i thickers från American Crafts, Dear Lizzy. De svarta citaten är från Tim Holtz/ Idea-Ology stickersSmall talk.

Dags för de sista dekorationerna. Då åkte den svarta finelinern fram för att göra lite detaljer kring tassarna och bambustammarna samt även en liten ram på en av fotomattorna.

Som allra sista detalj så kom det fram lite paljetter i grönt och guld samt lite enamel dots i svart;

Tack så mycket till Jennie i designteamet som hejade på att jag skulle våga prova LO. Det här var riktigt roligt. Finns chans att jag provar igen. Hoppas jag inspirerat dig att våga prova något nytt! Avslutar med en närbild på vår lejonkung, som är betydligt snällare än vad uttrycket medger 😉

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar