Tre scrapbook layouter [LO:s] från våra livesändningar

I fredags körde jag live igen i Pysslotekets facebookgrupp, och jag hade det SÅ himla roligt. Jag gav mig på en rätt pysslig layout med en himlans massa lager, och det tog tid, men det blev ett rätt roligt resultat och många tappra tittare stannade ändå kvar till slutet! Vilka kämpar!

Till denna layout använde jag:

  • Vit cardstock från Bazzill till basen
  • Ett galet mönstrat papper från Pink Paislee till bakgrunden
  • En hel hög spillbitar från tidigare layouter (mönstrad cardstock och vellum)
  • Vit cardstock som matta för spillbitar och foton
  • Dina Wakleys stämplar ”Scribbly Small Birdies”
  • Dekorationspack med pappersblommor från Pink Paislee
  • Blommmiga Thickers (bokstavsklistermärken)
  • Nuvo Drops i ”Rose Gold”
  • Självhäftande hjärtan från DoodleBug
  • Imagine Crafts Sheer Shimmer Spritz Gold för guldstänk

 

Själva baspappret för bakgrunden, dvs det stora mönstrade pappret under alla lager, påminde mig lite om ett lapptäcke, och därför kändes det som att det passade alldeles utmärkt till dessa foton på den söta rosa lilla kolonistugan. Och eftersom det innehöll så många färger, inklusive en rosa som matchade stugan rätt bra, var det bara att gå all in med färger i övrigt. Jag måste erkänna att jag inte var helt säker på att nästa steg skulle funka: ett antal utskurna spillbitar monterade på vit cardstock och placerade i en fyrkantig mosaik över sidan. Det var som ett pussel som inte var planerat från första början. Jag tycker att det blev lite gulligt med de randiga spillbitar, de får mig att tänka på min mormors handvävda trasmattor.

Det såg lite spretigt ut innan jag började med de stora dekorationsklustren. Dessa fick bli rätt stora, men fåglar och många blommor från dekopacket från Pink Paislee. Även dessa monterades i olika lager med vanligt lim och distanskuddar här och var för att ge mer dimension. Just att de fick ta lite mer plats gjorde ändå på något vis att det knöts ihop bättre med bakgrunden. Så, när man tror att man använt tillräckligt, lägg till några blommor till! Jag lade även till små självhäftande emaljhjärtan samt Nuvo Drops.

Till titeln fick jag äntligen använda dessa fantastiska blommiga Thickers som jag sparat på rätt länge. En layout om en kolonistuga kunde ju inte passa mer perfekt!

Galet många detaljer och galet mycket färg! Ibland kör jag clean and simple också, jag lovar. Men inte i detta fallet!

 

Ville även passa på att dela med mig av två till layouter som jag gjort under en live. Om du är medlem i Pysslotekets facebookgrupp kan du hänga med i hur jag gjorde här och här.

 

Hoppas ni tar hand om er i sommarvärmen, äter mycket glass och jordgubbar och dricker mycket vatten! Ha det så gott!

Inläggsförfattare: Jennie

Multipysslare sedan jag var liten tösabit, och har jag bara papper, penna, sax och lim i väskan så är jag lycklig! Älskar scrapbooking, kortmakeri, art journaling, att måla i akvarell och akrylfärg, och som så många andra i designteamet är jag även en crazy cat lady, I can't help it! Kan ofta nörda ner mig i en viss teknik eller specifika märken i perioder, men gillar att variera mig och testa nya saker. Det bästa som finns är bra pennor, fina papper och anteckningsböcker, och finner mycket inspiration i mina vänners kreativitet. Till vardags jobbar jag som handläggare på en myndighet, men under min fritid är skapandet det som gör att mitt hjärta klappar!

Lämna ett svar