Visby – Layout

Hej allihop! Jag är liksom många av er en periodare när det kommer till pysslandet. För mig har det varit mycket Art Journaling och Art Tags. Men idag är det dags för en scrapbooking layout.

Jag utgår nästan alltid från ett foto jag fastnat för när jag scrappar, det vill säga att jag väljer foto först och väljer sedan material utifrån det. I stort sett alltid utgår jag från färgerna i fotot och förlänger dem. Som här där jag smooshat en bakgrund med tre nyanser av Distress Oxide: Weathered Wood, Stormy Sky och Rusty Hinge. 

Med fotot i fokus har jag skapat ett kluster med papper och dekorationer. Förutom färgerna har jag använt två standardknep för att dra ögonen till fotot, jag har både använt mig av trianglar och diagonaler.

I bakgrunden har jag lagt till ett mönster i en trekant runt fotot. Jag har använt Dina Wakley Medias Large Medieval Crosses och Distress Oxide Weathered Wood. Jag har även stänkt svart akrylfärg.

Under fotot har jag lagt lite papper, dels en gammal boksida och dels vitt Tissue Paper som hjälper till att lyfta fram fotot från bakgrunden utan att stå ut själv.

Sedan hittade jag lite chipboard i mina gömmor som jag lagt i en diagonal under fotot. Jag har även förstärkt diagonalen med titeln och dekorationer. På tal om det så lyckades jag hitta en fågel i precis rätt färger en av Tim Holtz ephemerapack.

Slutklämmen fick bli svart trasslig sytråd och svarta blingstenar i en triangel runt fotot.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”Visby – Layout

    Veronica

    (4 augusti, 2020 kl. 19:32)

    Åh så fin ?

Lämna ett svar