Årets nymodighet

Förra året var inte det bästa i min livshistoria och jag var helt övertygad om att 2020 skulle bli SÅ mycket bättre, nästintill perfekt. Förhoppningarna var stora. Det blev ju inte riktigt som jag hade trott. Det gångna året har varit speciellt på många sätt – tråkigt, oroande och tufft – men det har också fört med sig många positiva erfarenheter, speciellt i pysslets värld.

Jag och flera av mina DT-kollegor har genom åren haft kurser av olika slag i Pysslotekets lokaler, men under det gångna året insåg vi att det inte skulle fungera som vanligt. Vi hade inget annat val än att sätta tidigare lösa planer kring onlinekurser i rullning. Digitala plattformar testades och jag fick äran att vara försökskanin – och det gick bra! Det klart att det inte gick helt smärtfritt, men fördelarna var många och pysslare runt om i Sverige verkade tycka att det var roligt att kunna gå kurs på Pyssloteket, även om de bodde för långt bort för att kunna besöka butiken. Denna nymodighet kommer vi att hålla fast vid så håll utkik i webbshoppen efter nya kurser – de brukar läggas ut vart eftersom vi som håller kurser bokar in datum.

https://www.pyssloteket.se/kurser/

Nytt var inte bara kurser online, många i teamet vågade även testa att sända live från sina pysselhörnor. I skrivande stund finns det 90 (!!) livesändningar och demos/hauls att titta på i Pysslotekets Facebookgrupp. Jag har fått frågan om det är läskigt att ha en livesändning, men jag kan ärligt säga att efter den första nervositeten lagt sig så har det bara varit kul! Så mycket glada tillrop, så mycket stöttning och så mycket positiv feedback som jag fått hade jag inte förväntat mig. Det är en fantastisk gemenskap vi har, vi pysslare, och det känns som att jag sitter och pratar med mina kompisar när jag sänder live. Till och med de gånger som mitt pysslande inte blir så lyckat kan jag ändå slappna av och rycka på axlarna. Jag tänker att vi alla gör saker vi inte är så nöjda med alla gånger, men det är processen, skapandet som är det viktiga! Det svåra är nog att begränsa sig tidsmässigt – jag skulle kunna hålla på hur länge som helst… 😉 En av de senaste live-skapelserna är denna sida i min vita Dina Wakley-journal:

Pysslotekets Youtubekanal har också fått lite mer kärlek det här året. I takt med att vi lärt oss hantera onlinekurser och livesändingar, så har vi också kommit igång med att publicera fler filmsnuttar på Youtube och antalet prenumeranter har ökat till strax över 300. Vi hoppas såklart att fler hittar dit så om du inte redan har upptäckt kanalen hittar du den här: https://www.youtube.com/c/PyssloteketStockholm/videos
Där kan du även hitta alla korta filmklipp från Pysslotekets adventskalender med tips, pyssliga idéer och inspiration. Jag har under det senaste halvåret börjat använda mina Distress reinkers en hel del så Karins video om distresser passar utmärkt att kika på för att se hur användbara Distressprodukterna är:

Nu blickar vi framåt och hoppas på ett bättre 2021 – fler lives, fler onlinekurser och fler youtube-videos.
God hälsa, mer pysseltid och många roliga och fina nyheter på Pysslotekets hyllor önskar jag till oss alla!

Pyssliga nyårshälsningar från Jeanette – Tettiz

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar