Tettiz favoriter

Så här inför jul är det ju lite kul att göra listor – inte bara önskelistor – och jag tänkte sammanfatta några av mina favoriter/måste-ha på pysselbordet.

Fiskars skärmaskin

Jag gillar verkligen min extra breda skärmaskin – även om det såklart innebär att jag behöver köpa nya skärblad då och då, så tycker jag att den skär exakt och rakt och efter många år med samma märke vill jag absolut inte byta. Ok, jag har faktiskt en liten giljotinskärare som jag ibland använder till spillbitar, men oftast är det min Fiskars jag sträcker mig efter.

Cutter Bee scissors

När vi ändå är inne på att skära och klippa så vill jag nämna min absoluta favoritsax – Cutter Bee från EK Success. Jag har haft den LÄNGE och den är fortfarande vass som … – perfekt när jag behöver finklippa småsaker. Värd varenda krona!

Blending brushes

Tidigare använde jag bara ink blending tools när jag skulle ink blenda – d.v.s. blanda färg från stämpeldynor på papper – men sedan jag testade borstar är jag fast. Det är lätt att få snygga övergångar från färg till färg och det har fått mig att använda mina Distress Oxides en hel del mer – det blir ju sååå läckert!!

Pennor

De som känner mig vet att jag har en svag punkt, nämligen pennor. På och runt mitt pysselbord finns en uppsjö av pennor och några av dem använder jag i princip varje gång jag pysslar. Dessa favoriter är Uni-balls Uni pin Fineliners och de finns i flera olika storlekar (självklart har jag nästan alla). Jag använder mina oftast till att rita ramar på mina kort, men också till att skriva egna texter/hälsningar eller rita/klottra detaljer.

Stämplar

Bortsett från det uppenbara – papper – så är det stämplar jag använder mig mest när jag pysslar. Med stämplar kan jag enkelt göra egna bakgrunder, bygga upp en art journal-sida med lite mer detaljer – men, jag föredrar nog mest av allt att bara fokusera på ett enda motiv på ett CAS-kort (Clean and Simple). Det är något visst med dessa enkla kort där ett stämpelmotiv får vara stjärnan.

Såklart har jag många andra saker jag använder mycket på mitt pysselbord, till och med fler favoriter, men en sån lista skulle bli alldeles för lång, så det får räcka med dessa fem saker nu.

Vad har du för pysselfavoriter?
Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar