Nyårskrönika

Ja jag vet, det är ytterligare en dag kvar på det här året så mer kommer ju att hända. Men för egen del så tror jag inte det händer så mycket mer pysselrelaterat innan året är slut. Så därför tänkte jag på att en liten sammanfattning av mitt pysselår tillsammans med Pyssloteket kunde vara lite roligt att berätta om.

Jag delar upp det i 12 månader, så först ut blir Januari 2023.

Vad hände i januari då, jag själv skrev och berättade om foliering bland annat. Det finns en rätt rolig video till detta, där verkligheten visas, det vill säga det går inte alltid som man vill när man ska göra kort och framför allt inte när man ska visa det live. Här är länken till liven.

Vill du kika in o läsa själva inlägget på bloggen så hittar du det här: Foliera Mera

 

Februari

I februari inträffar som många nog vet Alla Hjärtans Dag. Då visade jag en härlig teknik med embossingfoldern Bunch of Balloons från Altenew. Det inlägget hittar du här: Bunch of Ballons

 

Mars

I mars upptäckte jag hur roligt det var att använda Magicals från Lindys Stamp Gang.   Ett härligt pulver som man kan använda på många olika sätt. Dom finns med både skimmer och som ”matta”. Jag valde att använda magicals ihop med en fantastisk embossingfolder från Tim Holtz som heter Mosaic och mer om det kan du läsa här: Magicals ger Mosaic

 

April

Det här var en rolig månad, då höll jag och Gunilla en kurs på Pyssloteket du kunde lära dig att bli ett Pulverproffs! En mycket uppskattad kurs och hur det blir i framtiden med kurser vet jag inte i skrivande stund då Pyssloteket håller på att flytta från nuvarande lokaler. Men det kommer det nog mer information om när vi vet mer.

Tills vidare kan du läsa mer om hur jag använt dessa pulver som jag även visade under februari månad. Här hittar du det inlägget:  Vem vill inte bli ett pulverproffs!

Maj

Under maj månad så körde vi en liten lek i Designteamet som hette Lika – Olika, då fick vi små paket från Pyssloteket med produkter, två personer fick likadana produkter och så skulle vi skapa utefter det. Det blev verkligen helt olika projekt. Bland annat så altrar jag en ask.

Mer om Lika – Olika kan du läsa om här: Lika/Olika del 1.

 

Juni

Youtube är en väldigt bra inspirationskälla och ibland leder det till en skapande  masshysteri hahaha! Så var det i mitt fall gällande Stamping Foam, väldigt roligt att hålla på med och lätt att skapa många härliga bakgrunder.

 

Juli

Att göra en tavla, ja det är ju ett uttryck som brukar användas när man misslyckats med något, men det tycker jag inte att jag gjorde men den här tavlan. Anna efterlyste en ny ram för visning av tex öppettider i den fysiska butiken. Klicka gärna på bilden nedan för att se och läsa mer om det projektet!

 

Augusti

Lunar Paste är en produkt som jag föll pladask för! När jag såg den användas första gången så bad jag på mina bara knän att Anna skulle ta hem den till butiken. Många var skeptiska och menade på att det finns så sjukt många olika pastes och medium på marknaden, varför skulle just Lunar Paste vara så bra… Jag är så glad att jag stod på mig och fick igenom min vilja. För vi är MÅÅÅNGA som upptäckt hur härliga dessa är att jobba med. Och färgerna är fantastiska och för att inte tala om glansen och skimret!  Här hittar du ett inlägg om Lunar paste men söker du på det i bloggen finns många flera inlägg och kort att inspireras av!

 

September

I september tyckte jag tydligen att det var dags att börja med årets julkort, så tidigt ute har jag aldrig varit! Men det resulterade i att jag till slut skickade 47 st julkort till nära och kära och ännu fler finns gjorda, men dom kan jag ju skicka till nästa jul!

I det här inlägget berättar jag om du använder en embossingfolder på bästa sätt för att avtrycket ska bli det bästa och för att inte pappret ska spricka. Kika gärna in och läs här: Hur du bäst använder embossingfoldrar

 

Oktober

Ett och annat höstkort blev det gjort bland alla julkort. Jag menar vem älskar inte höstlöv! Lawn Fawn gjorde det enkelt för mig i år, dom hade ett fantastiskt bra höstsläpp men så fina löv, pumpor och allt möjligt! Jag spenderade en förmögenhet just på höstsläppet…

Till det här skrev jag ett inlägg som heter Happy Fall! Det hittar du här.

 

November

En bra månad, men också lite hektiskt. Vi är många i min närhet som fyller år, bland annat jag själv. Och vad är väl inte ett bättre tillfälle att ses när man fyller år! Även min äldsta dotter fyllde 20 så då var det stor fest. Men mitt bland allt festfixande så blev det också en det pyssel, såklart med julkort, för nu börjar vi verkligen närma oss jul. Ett av inläggen jag skrev i bloggen var om dessa härliga produkter från Creative Expressions. En embossingfolder med tillhörande stenciler. Bakgrunden betyder mycket heter det inlägget jag skrev.

 

December

Årets sista månad. På gott och ont. Mycket hinner hända under ett år. Det största som hänt i min pysselvärld är att den fysiska butiken Pyssloteket var tvungen att stänga. Det är svåra och hårda tider för alla butiker inom detaljhandeln så att Pyssloteket fick stänga är inte unikt i sig, men det var den enda fysiska butiken i Stockholm. Som tur är för oss och alla pysselälskare är att den finns kvar som webbshop och i dagarna ska allt lager flytta till en lokal i Åkersberga. Det kommer bli bra när allt ordnat sig med det. Just nu är det lite tomt och ödsligt i webshopen men det är ju för att det dels var en hejdundrande Black Friday och dels för att lagret ska flytta. Så därför har det såklart inte fyllts på så mycket med nya produkter. Men det kommer, håll ut!!

I december körde jag och Marianne en utmaning i Pysslotekets facebookgrupp, Imitera mera – Inspirera flera. Superroligt! Det gick i korthet ut på att man fick en utlottad pysselkompis som vi skulle skicka ett kort till, och då fick jäven jag ett, som vi skulle inspireras av. Mer kan du läsa här: Imitera mera – Inspirera flera

Det här ledde till att jag skapade flera kort med samma teknik. Kortet ovan är ett av dom. Vill du kika på en liten reel jag gjorde till det här så ser du den nedan.

Med det här så vill jag önska dig ett Gott slut och ett riktigt härligt Gott Nytt år med många pysselstunder och kreativa timmar!

Många kramar / Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

Lämna ett svar