Bunch of Ballons

Snart Alla Hjärtans Dag!

Men inte behöver man väl vänta till den 14 februari varje år för att visa sin kärlek. Och inte heller måste det vara en kärlek till sin partner, det kan ju vara syskon, föräldrar, bästa kompisen eller till barnen. Jag tänkte visa er mitt sätt att göra en sorts kärlekskort och vid det här laget så vet nog de flesta att jag har en extra faiblesse för embossingfoldrar. 

Idag använder jag mig av en embossingfolder som heter Bunch of Ballons från Altenew, det är en 3D-folder så den ger ett sådant där extra härligt djup. Jag börjar med att tejpa upp ett helt ark av Canson Watercolorpaper, för jag kommer att spraya massor, både med färg och med vatten. Men, att tejpa med washitejp var inte någon bra idé, för så fort den blev blöt så släppte den. Så bättre att använda maskeringstejp, eller målartejp som det också heter. Varför jag tejpar är för att när pappret blir blött så vill det väldigt gärna böja sig och då rinner liksom färgerna åt ett annat håll än vad jag vill. (Längst ned i inlägget hittar du länkar till dom produkter jag använt mig av).

Jag sprayade med absolut ingen ordning alls över hela pappret, för jag har sen tänkt att skära ned till 4 stycken kort. Först sprayade jag pappret med vanligt vatten, sen lite här och där med olika färger från Dylusions Shimmer Sprays. Torkade lite grann med min Heat tool, sprayade mer vatten och även mer färg. Allt för att färgen ska blanda sig eller snarare flyta ihop lite så det inte blir några skarpa kanter.

När allting var torrt så skar jag ner pappret till 4 lika stora kort. 3.5″*5″ om jag minns rätt. Jag gör det flesta kort i amerikanska A2 storleken och då är det lättare att tänka i inch (tum). Eftersom jag visste att jag ville ha en matta bakom korten så gjorde jag panelerna mindre än ett A2 som är 5.5 inch * 4.25 inch.

Sen var det dags att embossa! Vill man nu så kan man passa på att enkelt färga in bakgrunden på korten genom att sätta färg på ena sidan av foldern. Alltså på den sida som du tänker är framsidan av ditt kort. Här använder jag mig av Archival Ink, den är inte vattenlöslig och passar därför bra ihop med Shimmer Spray som är vattenlösliga. För att rengöra foldern så använder jag mig av antingen Hero Arts stämpelrengöring eller handsprit.

Så lägger jag då ned mitt kort med den färgade sidan uppåt och viker ner ”locket” med den svarta färgen. Kör igenom foldern i min stansmaskin, beroende på maskin så kan man behöva köra den två gånger. Och se så tjusigt, det är bara bakgrunden som fått färg medans ballongerna fortfarande är väldigt färgglada!

För att framhäva just hjärtanen den här gången så penslade jag med Lawn Fawns Liquid stardust, den är otroligt skimmrig så lite räcker en lång bit. Den torkar hyggligt fort, men har man bråttom så kan man förstås torka den lite extra med sin värmefön.

Jag kände mig dock inte helt nöjd efter att jag lagt på skimret så för att förstärka mina hjärtan ytterligare så la jag på Nuvo Crystal Glaze, det går förstås lika bra med Rangers Glossy Accent, men Nuvos gillar jag lite bättre. Den är lite mer rinnig än Glossy Accent, men å andra sidan har jag i stort sett aldrig fått luftbubblor med Nuvos glaze.

Mina kort var lite böjda efter allt vatten så för att glaze skulle torka plant fick jag ta till lite tyngder. Beroende på hur tjockt du lägger av glazen så varierar ju förstås torktiden. jag pysslar rätt sent om kvällarna så det brukar passa perfekt att låta det torka över natten.

Sen äntligen var det dags att montera. Bakom varje panel så la jag en matta av metallic cardstock, både från Altenew och Tonic Studios. Eftersom jag då ofta gör kort i amerikanska A2 så brukar jag göra egna kortbaser. Svart använder jag rätt ofta så då passar det perfekt med storpacken som finns i butiken, ett märke som heter Florence, väldigt prisvärt!! Finns även i vitt.

Fyra färdiga kort blev det med texter från Hänglar o Wings, Studio Light och Lawn Fawn. Alla stämplade med Altenews Obsidian Black ink och sen heatembossade med clear embossingpulver.

 

Hoppas du blev sugen på att embossa och jag önskar dig en härlig dag!
Vi i Pysslotekets designteam kör ett Hjärtligt tema nu fram till Alla Hjärtans Dag, häng med du också!

 

Här kommer länklistan, jag tror jag fick med allt, annars så fråga bara!

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

3 reaktioner på ”Bunch of Ballons

Lämna ett svar